Emerson String Quartet + Quartetto di Cremona + Gary Hoffman

Droombezetting voor Schuberts kwintet
wo 31 jan 2018 20:15 - 22:05
wo 31 jan 2018
20:15 - 22:05
  • wo 31 jan 2018
    20:15 - 22:05
    Pauze 20:50
    Grote Zaal

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding 20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma Béla Bartók Strijkkwartet nr. 3 Anton Webern 6 Bagatellen voor strijkkwartet op. 9 Dmitri Sjostakovitsj Twee stukken voor strijkoctet op. 11 Franz Schubert Strijkkwintet in C D. 956  

Uitvoerenden

Emerson String Quartet
Eugene Drucker
viool
Philip Setzer viool
Lawrence Dutton altviool
Paul Watkins cello

Quartetto di Cremona
Cristiano Gualco
viool
Paolo Andreoli viool
Simone Gramaglia altviool
Giovanni Scaglione cello

Gary Hoffman cello
 

Al meer dan veertig jaar absolute top 

Het Amerikaanse Emerson String Quartet behoort al meer dan 40 jaar tot de absolute top. Samen met cellist Gary Hoffman vormen zij dan ook de droombezetting voor Schuberts kwintet, een van de meest prachtige en volmaakte werken uit de kamermuziek. Dat sublieme muziek in vele vormen en maten komt, toont het kwartet met de 6 Bagatellen van Webern – zes korte, atonale stukjes met een ontzagwekkende zeggingskracht.

De ongelijke Hongaarse ritmes en het dichte harmonische vlechtwerk in Bartóks Derde strijkkwartet vormen een uitdagende opening die tegen de atonaliteit van Webern aanschuurt met de volheid van Schubert. Samen met het Quartetto di Cremona speelt het Emerson String Quartet daarnaast nog de Twee stukken voor strijkoctet; een energiek werk waarin Sjostakovitsj als achttienjarige compositiestudent zijn karakteristieke stem – hoogromantisch met atonale elementen en vluchtige ritmes – begint te vinden. 

TIP! Combineer dit avondconcert met de Late Beethoven (aanvang 22.30u) en ontvang €5 korting.