Score Collective (foto Fred van \'t Sloot)
vr 18 jan 2019 20:15 - 22:00

Score Collective

Insecten
18 jan
20:15 - 22:00
  • vr 18 jan 2019
    20:15 - 22:00
    Pauze 20:50
    Grote Zaal

Een concert met drie premières én Nederlandse muziek uit 1965-1980, de tijd waarin de geroemde Nederlandse ensemblecultuur ontstond. Met hun in 1980 opgerichte Nieuw Ensemble leverden Joël Bons en Ed Spanjaard een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse ensemblemuziek. Bons stond ook aan de wieg van Score Collective, het nieuwe-muziekensemble van het Conservatorium van Amsterdam. Speciaal voor dit concert schrijft hij een nieuw werk, uitgevoerd onder leiding van Ed Spanjaard.

Het programma ontleent zijn naam aan het stuk Insecten uit 1966 van componist Jos Kunst. De diversiteit, nijverheid, toewijding en soms de stekeligheid van deze klasse van geleedpotigen kan symbool staan voor de activiteit en productiviteit van het Nederlandse componistenvolk. Daarnaast klinkt zelden te horen werk van Tristan Keuris en Loevendies prachtige Six Turkish Folk Poems. Van de jongste generatie componisten is deze avond splinternieuw werk te horen.

Programma

Tristan Keuris Capriccio
Pepijn Streng On the Boulevard in Ghost Town (première)
Theo Loevendie Six Turkish Folk Poems
Jos Kunst Insecten
Bas van Yperen Dialoog (première)
Joël Bons Mokum (première)

Uitvoerenden

Score Collective
Ed Spanjaard dirigent
Viola Blache mezzosopraan (in Loevendie)
Janneke Stoute sopraan (in Van Yperen)

Ed Spanjaard (foto Thomas Lenden)
Ed Spanjaard (foto Thomas Lenden)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring