Alexandre Kantorow (Jean-Baptiste Millot)

Alexandre Kantorow

Jonge pianosensatie
  • wo 24 apr 2019
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal
    Pauze 21:00
    Geweest

De Franse Alexandre Kantorow, zoon van de internationaal vermaarde dirigent en violist Jean-Jacques Kantorow, is de grootste jonge pianosensatie van de laatste jaren. Het Amerikaanse Fanfare Magazine noemde hem al een ‘reïncarnatie van Liszt’. Het roemruchte Zweedse label BIS haalde hem binnen als ‘genie’ en gaf hem carte blanche. Zijn eerste cd met onder andere L’oiseau de feu van Stravinsky werd door Musicophilesblog beoordeeld als ‘truly spectacular’.

Met zijn heel duidelijke programmakeuzes zorgt Alexandre Kantarow voor een verfrissende stem tussen de grote pianosolisten. Zijn vooral Russische programma biedt een aantal krachtige werken die voor de componisten belangrijke ijkpunten in hun carrière waren. Chaconne van Sofia Goebaidoelina is zo’n werk. De indrukwekkende compositie, waarin haar liefde voor Bach duidelijk doorschemert, betekende in 1962 de internationale doorbraak van de componiste.

Dit concert wordt later uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

 

 

Reïncarnatie van Franz Liszt

Onderdeel van:
Piano

Programma

Sofia Goebaidoelina Chaconne
Sergej Rachmaninov Sonate nr. 1
Johannes Brahms Sonate nr. 2
Igor Stravinsky L’oiseau de feu

Uitvoerenden

Alexandre Kantorow piano

Alexandre Kantorow (Jean-Baptiste Millot)
Alexandre Kantorow (Jean-Baptiste Millot)

Programmaboekje

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring