Een prachtige zen-tuin komt muzikaal tot leven 

Hoe klinkt een rots? Wist je dat regen, wind en cactussen gevoel voor muziek hebben? In dit interactieve kinderconcert maken de kinderen een spannende reis door een Japanse rotstuin. De veelzijdige muzikanten van Slagwerk Den Haag brengen de natuurelementen in de zaal tot leven samen met het publiek. Een muzikale ontdekkingstocht waarin steen blijkt te kunnen swingen en een tuin een instrument wordt.

Slagwerk Den Haag speelde vorig jaar al het succesvolle kinderconcert Stok uit hoed in Muziekgebouw aan ’t IJ. Het interactieve meespeelconcert ROTS! is geïnspireerd op de prachtige zen-tuin van de boedhistische tempel van Ryōan-ji in Japan. De muziek is een mix van onverwachte, spannende en speelse stukken van componisten uit de 20e eeuw, zoals John Cage en John Luther Adams.

Programma

13:00 - 13:25 / Entreehal / Warming up
Kom voor het concert naar de warming up, zodat je tijdens het concert de ritmes mee kunt doen!

13:30 - 14:40 / Grote Zaal / Concert
Muziek van onder anderen John Cage, Peter Garland, John Luther Adams, Peter Adriaansz, Hugo Morales, Lou Harrison, Oscar Bettison en Pete Harden

Uitvoerenden

Slagwerk Den Haag:
Niels Meliefste
Pepe Garcia
Frank Wienk
Joey Marijs

ROTS!
ROTS!
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring