Ladysmith Black Mambazo
zo 11 nov 2018 20:15 - 21:45

Ladysmith Black Mambazo

Legendarische a capellagroep
11 nov
20:15 - 21:45
  • zo 11 nov 2018
    20:15 - 21:45
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

De wereldberoemde a capellagroep Ladysmith Black Mambazo is een van de actiefste en succesvolste Zuid-Afrikaanse acts ooit. Ze braken wereldwijd door in 1986 met hun prominente rol in Paul Simons Graceland en wonnen door de jaren heen vier Grammy Awards. Niet voor niets dat ze Nelson Mandela begeleidden bij de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede in Oslo in 1993. Hun prachtige en vlekkeloze samenzang wekt nog altijd kippenvel op.

De groep werd opgericht in 1964 door Joseph Shabala, die daarmee zijn droom over een in perfecte harmonie zingend koor waarmaakte. De groep kreeg bekendheid in Zuid-Afrika door zoveel muzikale competities te winnen dat ze werden uitgesloten van toekomstige talentwedstrijden, simpelweg omdat ze té goed waren. Behalve met Paul Simon werkten ze samen met diverse internationale musici, waaronder Stevie Wonder, Mavis Staples en Dolly Parton.

I.s.m. 

Afrikaanse sterren met vier Grammy’s op hun naam

Uitvoerenden

Ladysmith Black Mambazo 

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring