Farkas Quintet

Farkas Quintet

Beste blaaskwintetten
  • vr 1 mrt 2019
    20:15 - 21:55
    Grote Zaal
    Pauze 20:50
    Geweest

De blaaskwintetten van Carl Nielsen en Arnold Schönberg gelden als de absolute topwerken voor deze samenstelling. Zowel Nielsen als Schönberg halen het maximale aan differentiatie en klankkleur uit de instrumenten. De uitvoering door het fantastische Farkas Quintet doet volledig recht aan de intentie van de componisten. Met transparant, uiterst fijnzinnig spel geven ze een grootse uitvoering van deze klassiekers.

‘Hier horen we het neusje van de zalm onder de Nederlandse blazers Schönberg spelen’, schreef de Volkskrant over het Farkas Quintet. Niet zo gek, want de leden bezetten de solistenstoelen bij vooraanstaande symfonieorkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Münchener Philharmoniker. Uit pure liefde voor de kamermuziek vormden zij in 1997 een blaaskwintet dat sindsdien op het allerhoogste niveau opereert.

Dit concert wordt later uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

 

 

Absolute topwerken voor blaaskwintet  

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart Adagio en allegro 'Stück für ein Orgelwerk in einer Uhr' KV594
Carl Nielsen Blaaskwintet op. 43
Arnold Schönberg Blaaskwintet op. 26

Uitvoerenden

Farkas Quintet:
Herman van Kogelenberg fluit
Hans Wolters hobo
Marcel Geraeds klarinet
Remko Edelaar fagot
José Sogorb Jover hoorn

Programmaboekje

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring