Étienne Jaumet (foto Gilbert Cohen)

Étienne Jaumet, Sonic Boom + Céline Wadier

Tribute to La Monte Young
za 6 apr 2019 20:00 - 21:00
za 6 apr 2019
20:00 - 21:00
  • za 6 apr 2019
    20:00 - 21:00
    Excl. pauzedrankje
    Geweest

Programma

La Monte Young tribute 

Uitvoerenden

Étienne Jaumet analoge synthesizers
Sonic Boom analoge synthesizers
Céline Wadier zang
 

In 2017 was het concert met dronemuziek van La Monte Young het ‘waanzinnig hoogtepunt van het Minimal Music Festival,’ aldus Het Parool, dat vijf sterren uitdeelde. Deze editie brengen drie musici een eerbetoon aan deze legendarische grondlegger van minimal music. Étienne Jaumet en Sonic Boom zijn ware tovenaars op analoge synths. Zangeres Céline Wadier is gespecialiseerd in Dhrupad, de oudste vorm van klassieke Indiase muziek en een van Youngs grootste inspiratiebronnen.

Geluidskunstenaar Étienne Jaumet (1970) speelt synth in het duo Zombie Zombie en is saxofonist in de liveband van producer James Holden. Sonic Boom (pseudoniem van de Brit Peter Kember, 1965) heeft een lange staat van dienst in de alternatieve en elektronische muziekscene. De Dhrupad-stijl die Céline Wadier zingt kenmerkt zich net als de muziek van La Monte Young door het gebruik van drones als basis voor improvisatie. In 2016 had het trio bij een optreden in de Philharmonie de Paris veel succes met hun eerbetoon aan La Monte Young.

I.s.m.


Let op: een ticket voor dit concert geeft gratis toegang tot de programma's in Atriumzaal en Foyerdeck 1 op deze dag, ticket omruilen voor polsbandje.

 

Analoge synth meets Indiase zang in dronemuziek