Onderdeel van:
Minimal Music Festival
World

Het Atrium van het Muziekgebouw wordt vandaag omgetoverd tot een heuse gongtempel. Tientallen gongs, opgesteld volgens de uren van de klok, vormen de Gamelanklok, ontworpen door de Balinees-Nederlandse componiste Sinta Wullur. Zij staat bekend om de vooruitstrevende manier waarop ze oosterse en westerse invloeden mengt tot magische muziekervaringen. In de Gamelanklok klinkt grenzeloze minimal, geïnspireerd op ritmes uit verschillende muziekculturen.

Ensemble Multifoon is opgericht door Sinta Wullur en bedient zich van een bijzonder arsenaal aan gongs, gestemd in het westerse toonsysteem. Dat klinkt heel anders dan een traditioneel gamelanorkest en maakt allerlei cross-overs mogelijk. Met de Gamelanklok heeft Wullur een klankruimte gecreëerd waarin verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten. De solisten bespelen fluiten en djembés uit Zuid-Indiase, West-Afrikaanse en Indonesische muziektradities.
 

Programma

Sinta Wullur Gamelanklok

Uitvoerenden

Ensemble Multifoon gonginstallatie
Ned McGowan fluit (Indiase / Karnatische ritmes)
Rutger van Ree djembé (West-Afrikaanse / djembé ritmes)
Krishna Sutedja fluit en kendang (Indonesische / Balinese ritmes)
 

Gamelanklok
Gamelanklok
Gamelanklok
Gamelanklok
Sinta Sullur
Sinta Sullur
Gamelanklok - Sinta Sullur
Gamelanklok - Sinta Sullur
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring