AskoSchönberg (foto: Polle Willemsen)

Words & Music

Festivaldag 1
11 jan
17:00 uur

Morton Feldmans zelden gehoorde ensemblewerk Samuel Beckett, Words & Music is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Beckett en Feldman. Het stuk vormt de rode draad door Words & Music, een tweedaags festival met dramatische monologen, verstilde muziek, aangrijpende concerten, interdisciplinair theater en installaties in alle uithoeken van het gebouw.

De dramatische monoloog Not I van Beckett is een tekstuele rollercoaster. De theatrale componist Bart de Vrees schrijft een nieuw stuk voor ensemble, koor en acteurs als commentaar op Not I. Het beleeft vanavond zijn première naast nieuwe werken van Klaas de Vries en Jan van de Putte.

Christian Wolff in Cambridge is een uitgebeend werk voor koor waarin pure klank als residu is overgebleven. Heel intiem is het werk What is the Word van György Kurtág, gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Samuel Beckett waarin de hoofdpersoon zijn spraak heeft verloren en die probeert terug te vinden. Reinbert de Leeuw en Gerrie de Vries nemen het publiek mee in een theatrale uitvoering waarin de relatie tussen woord en muziek onder de loep wordt genomen.

Na afloop: installatie Shhh! van Dick Raaijmakers in het Atrium.

Bekijk ook festivaldag 2

20% combinatiekorting
Wanneer u kaarten koopt voor beide festivaldagen, ontvangt u 20% korting op het reguliere tarief. U betaalt €54 ipv €68. Om te bestellen voeg beide festivaldagen toe aan uw winkelmandje, en kies vervolgens voor 'combinatiekaart' (bovenste tarief).

Meer informatie en festivalupdates: www.askoschoenberg.nl.

Unieke samenwerking tussen Samuel Beckett en Morton Feldman

Programma

Morton Feldman Samuel Beckett, Words & Music
Samuel Beckett Not I
Bart de Vrees nieuw werk (wereldpremière)
Morton Feldman Chorus and Instruments
Morton Feldman Christian Wolff In Cambridge
György Kurtág What is the Word (piano en stem)
Jan van de Putte nieuw werk (wereldpremière)
Klaas de Vries nieuw werk (wereldpremière)

Uitvoerenden

Asko|Schönberg
Cappella Amsterdam
Het Nationale Theater
Daniel Reuss
dirigent
Manoj Kamps dirigent
Reinbert de Leeuw piano
Gerrie de Vries stem

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring