Conservatorium van Amsterdam (foto: Nine IJff & Jaap Kroon)
vr 17 jan 2020 20:15 - 22:00

Score Collective

Lo spazio inverso
17 jan
20:15 - 22:00
  • vr 17 jan 2020
    20:15 - 22:00
    Pauze 20:55
    Grote Zaal

Het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam speelt essentieel werk van vijf Italiaanse componisten uit de afgelopen halve eeuw. Zij experimenteerden met seriële muziek, volksmuziek, elektronische muziek en durfden te tornen aan de regels. Dit programma demonstreert met verve de eigenzinnigheid, aantrekkingskracht en relevantie van deze Italianen. Daarnaast klinkt ook een nieuw werk van een compositiestudent van het Conservatorium van Amsterdam.

Waar Luigi Nono zich in zijn vroegste werk vrij en speels beweegt in de seriële muziek, begeven Salvatore Sciarrino en Giacinto Scelsi zich in hun muziekexperimenten welhaast buiten de aardse muzikale kaders. Fabio Nieder toont zich in zijn composities steeds weer een verteller van wonderlijke verhalen. Luciano Berio tenslotte was met Différences een van de pioniers in het samenbrengen van instrumentale en elektronische muziek.

Eigenzinnig en relevant: Italiaanse muziek van de 20e eeuw

Programma

Luigi Nono Polifonica - Monodia - Ritmica
Salvatore Sciarrino Lo spazio inverso
Fabio Nieder Verscheurde sarabande (nach Satie)
Giacinto Scelsi Okanagon
Lautaro Hochman nieuw werk (wereldpremière)
Luciano Berio Différences

Uitvoerenden

Score Collective
Lucas Vis dirigent

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring