SOIL Muziektheater - Waai
zo 27 okt 2019 13:30 - 14:30

Waai (2-4)

SOIL Muziektheater
27 okt
13:30 - 14:30
  • zo 27 okt 2019
    13:30 - 14:30
    Excl. pauzedrankje
    Kleine Zaal

Vliegen! Dat zouden we allemaal wel willen kunnen. In de muziektheatervoorstelling Waai zijn kleine Vogel en Wind de grote vogel kwijtgeraakt. Dan ontdekken ze dat ze zelf óók kunnen vliegen. Al klapwiekend met hun armen, stampend met hun voeten en ruisend met hun rokken proberen ze op te stijgen. Fladder met ze mee op prachtige muziek en voel de wind langs je gezicht suizen!

Waai brengt met veelzijdige muziekstukken, kleurrijke rekwisieten en fysiek theater een wervelende muzikale wereld tot leven. Aan het eind van de voorstelling mogen de kinderen het podium op, om naar hartenlust te spelen met het decor, te dansen en met de instrumenten te spelen.

Partner:Kijk Muziek!
Tussen de concerten door, kan je nóg meer in de muziek duiken met verschillende activiteiten. Ontdek de artiestenroute, word componist in een kwartier of maak zelf beeldende muziek. SoundLAB is geopend voor een kennismaking met de wonderlijkste muziekinstrumenten én 4’33 Grand Café is open voor taart, broodjes of iets te drinken.

Beeldende muziek / Entreehal / 14:30 – 16:30 uur
Knutsel je eigen Baboesjka met Marcelle en laat je eigen fantasie los op een muzikale tekening.

 SoundLAB / Atriumzaal (2e verdieping)
In SoundLAB kan je spelen met wonderlijke instrumenten zoals de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi, waarmee je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk maakt. Tijdens de Kijk Muziekmiddag kun je gewoon even binnenlopen en de instrumenten uitproberen of meedoen aan een bliksemworkshop. Word componist in een kwartier!

15:00 uur: workshop 1
15:45 uur: workshop 2

Duur: ca. 15 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt.

Rondleiding Artiestenroute
Volg de Artiestenroute! Kom mee op een spannende rondleiding backstage in het Muziekgebouw en kom te weten waar musici inspelen en technici alles voorbereiden achter de schermen. Misschien ontmoet je wel een echte artiest! Iedereen mag mee!

14:45 uur: rondleiding 1
15:15 uur: rondleiding 2

Duur: ca. 20 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt.

Peuterdeck (2-4 jaar)
Voor de allerkleinsten is er op Foyerdeck 3 bij de Kleine Zaal een muzikale speeltuin aangelegd met kussens die geluid maken en andere instrumentjes om te proberen.

Poëtisch muziektheater over kunnen vliegen

Onderdeel van:
Kijk Muziek!

Programma

Muziek van György Ligeti, Maria Elena Walsh, Marijn Korff de Gidts, Léos Janáček, Giovanni Sollima en Kaija Saariaho

Uitvoerenden

Florien Hamer cello en zang
Anna van Nieukerken piano en zang

Klaus Jürgens regie
Judith de Zwart kostuums
Rafael Kozdron video

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring