Tuinieren met slagwerk (foto Henry Faber)
zo 24 nov 2019 13:30 - 14:30

Tuinieren met slagwerk (6+)

Slagwerk Den Haag
24 nov
13:30 - 14:30
  • zo 24 nov 2019
    13:30 - 14:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Muziek is overal – zelfs in je achtertuin! Daar komt Slagwerk Den Haag achter als ze weer eens naar het tuintje achter hun studio gaan, waar ze al veel te lang niet zijn geweest. Daar is een heus muzikaal oerwoud gegroeid. In de première van dit interactieve tuinierconcert halen de slagwerkers samen met de kinderen muziek uit de gekste bronnen.

Terwijl de tuinkabouters helpen om de tuin weer op te knappen, horen ze de meest bijzondere vogels zingen. Ze maken muziek op bloempotten, een cactus (echt waar!) en de timbila, een soort Afrikaanse xylofoon. En ze doen een avontuurlijk uitstapje naar de Japanse rotstuin van buurman John Cage, die helemaal niet zo van planten houdt.

Kijk Muziek!
Tussen de concerten door, kan je nóg meer in de muziek duiken met verschillende activiteiten. Ontdek de artiestenroute, word componist in een kwartier of maak zelf beeldende muziek. SoundLAB is geopend voor een kennismaking met de wonderlijkste muziekinstrumenten én 4’33 Grand Café is open voor taart, broodjes of iets te drinken. 

Programma 24 november:

Beeldende muziek / Entreehal / 14:30 – 16:30 uur
Maak je eigen muzikale tuin met Jantine en laat je fantasie los op een kleurrijke tekening.

Presentatie WOW Amsterdam / SoundLAB / 14:40 – 15:00 uur
Kinderen uit de Kolenkitbuurt presenteren hun zelfgemaakte muziek met SoundLAB instrumenten na een reeks van 4 workshops in culturele broedplaats WOW Amsterdam.

SoundLAB / Atriumzaal (2e verdieping)
In SoundLAB kan je spelen met wonderlijke instrumenten zoals de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi, waarmee je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk maakt. Tijdens de Kijk Muziekmiddag kun je gewoon even binnenlopen en de instrumenten uitproberen of meedoen aan een bliksemworkshop. Word componist in een kwartier!

15:15 uur: workshop 1
15:45 uur: workshop 2

Duur: ca. 15 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt.

Rondleiding Artiestenroute
Volg de Artiestenroute! Kom mee op een spannende rondleiding backstage in het Muziekgebouw en kom te weten waar musici inspelen en technici alles voorbereiden achter de schermen. Misschien ontmoet je wel een echte artiest! Iedereen mag mee!

14:45 uur: rondleiding 1
15:15 uur: rondleiding 2
15:45 uur: rondleiding 3
(elk half uur)

Duur: ca. 20 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt.

Peuterdeck (2-4 jaar)
Voor de allerkleinsten is er op Foyerdeck 3 bij de Kleine Zaal een muzikale speeltuin aangelegd met kussens die geluid maken en andere instrumentjes om te proberen.

Meezingen, fluiten, klappen en tuinieren!

Programma

Met muziek van David Dramm, John Cage, Peter Garland en anderen

Uitvoerenden

Slagwerk Den Haag

Tuinieren met Slagwerk Den Haag
Tuinieren met slagwerk (foto Henry Faber)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring