Eline Hensels (foto: Ronald Knapp)
za 11 jul 2020 20:15 - 22:00

Brahms Dubbel

Winnaars Nationaal Cello Concours en Nederlands Vioolconcours
11 jul
20:15 - 22:00

De winnaars van het Nationaal Cello Concours en het Nederlands Vioolconcours categorie Oskar Back soleren samen in het befaamde Dubbelconcert voor viool, cello en orkest van Johannes Brahms. Gek genoeg is dit prachtige werk eigenlijk niet zo heel vaak live te horen in de concertzaal. Dit concert is de afsluiting van een Europese tournee van het VU-Orkest onder leiding van dirigent René Gulikers.

Celliste Eline Hensels won in oktober 2018 op 19-jarige leeftijd het zevende Nationaal Cello Concours, dat wordt georganiseerd door de Cello Biënnale Amsterdam. De winnaar van het Nederlandse Vioolconcours categorie Oskar Back wordt bekend gemaakt op 1 februari 2020.

Twee concourswinnaars in Brahms’ befaamde Dubbelconcert voor viool, cello en orkest

Onderdeel van:
Cello Biënnale Amsterdam

Programma

Johannes Brahms Dubbelconcert
en andere werken

Uitvoerenden

VU-Orkest
René Gulikers
dirigent
Eline Hensels cello

VU-Orkest
Het VU-Orkest is het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam. Dankzij de enorme inzet en betrokkenheid van haar leden en dirigenten is het VU-Orkest een van de grootste én meest ambitieuze studentenorkesten van Nederland. Het VU-Orkest valt daarbij op door haar uitgesproken repertoire, dat bestaat uit laatromantische en twintigste-eeuwse muziek. De studenten voeren samen elk jaar een programma uit in de mooiste zalen in binnen- en buitenland. Naast de eigen programmering werkt het VU-Orkest geregeld samen met koren en solisten. Eerder werkte het orkest samen met de Nederlandse Reisopera en solisten waaronder Janine Jansen en Amihai Grosz.

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring