Ests Filharmonisch Kamerkoor (foto: Kaupo Kikkas)
wo 15 apr 2020 20:15 - 22:00

Ests Filharmonisch Kamerkoor + Tallinn Kamerorkest

De graal van Pärt
15 apr
20:15 - 22:00

Extra concert op dinsdag 14 april
Vanwege de overweldigende publieke belangstelling voor dit openingsconcert, heeft het Muziekgebouw het Ests Filharmonisch Kamerkoor en Tallinn Kamerorkest bereid gevonden om een extra concert te geven op dinsdag 14 april. Het concertprogramma is hetzelfde.
> naar het extra concert

Arvo Pärt wordt wereldwijd uitgevoerd door de allerbeste musici. Dat is mede te danken aan het baanbrekende werk van dirigent Tõnu Kaljuste en de beide ensembles die hij heeft opgericht, het Ests Filharmonisch Kamerkoor en het Tallinn Kamerorkest. Deze graaldragers van de Pärt-uitvoeringspraktijk komen naar Amsterdam met vijf van diens meest geliefde composities.

Samen bestrijken de vijf gespeelde werken Pärts complete rijpe carrière, van de aangrijpende canon Cantus in Memory of Benjamin Britten uit 1977 tot Adam’s Lament voor koor en orkest uit 2009. Dirigent Kaljuste is een groot voorvechter van Arvo Pärts muziek. Hij leidde van veel werken de wereldpremière, zoals van Adam’s Lament en het Te Deum uit 1985. In het Te Deum is een opvallende rol weggelegd voor de windharp. Salve Regina schreef Pärt voor het 1150-jarig bestaan van de Dom van Essen in 2002. En met Fratres, mogelijk zijn bekendste en meest gespeelde werk, vond Pärt in 1977 na een lange zoektocht eindelijk zijn eigen stem.

De vocale rijkdom van Estland

Onderdeel van:
Pärt Festival
Highlights

Programma

Arvo Pärt Fratres
Arvo Pärt Cantus in Memory of Benjamin Britten
Arvo Pärt Adam’s Lament
Arvo Pärt Salve Regina
Arvo Pärt Te Deum

Uitvoerenden

Ests Filharmonisch Kamerkoor
Tallinn Kamerorkest

Tõnu Kaljuste dirigent

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring