Amersfoorts Jeugd Orkest (foto: Walter Goyen)
zo 14 jul 2019 14:15 - 16:20

Mahler door 130-koppig jeugdorkest

Amersfoorts Jeugd Orkest + Viotta Symfonieorkest
14 jul
14:15 - 16:20
  • zo 14 jul 2019
    14:15 - 16:20
    Pauze 15:00
    Grote Zaal

Voor deze unieke uitvoering van de Eerste Symfonie van Gustav Mahler vormen het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) en het Viotta Symfonieorkest uit Den Haag sámen een 130-koppig jeugdorkest. De jonge Mahler leverde met dit werk zijn eerste van een legendarische reeks symfonieën af. Hij koos voor de ontluikende natuur als leidraad, wellicht omdat hij zijn eigen ontwakende muzikaliteit daaraan kon spiegelen?

Voor de 130 jeugdige musici staat dit voorjaar zónder twijfel in het teken van ‘ontwakende muzikaliteit’. En of de dirigenten René Gulikers (Viotta) en Rolf Buijs (AJO) erin zijn geslaagd deze musici in de knop tot een bloeiende eenheid te smeden, mag u zelf na de pauze beoordelen. Vóór de pauze hoort u elk orkest afzonderlijk met nóg meer moois uit het rijke symfonische repertoire: Tchaikovski’s smachtende verklanking van het liefdeskoppel Romeo & Julia (Viotta) en het speelse An American in Paris van Gershwin (AJO). Mis deze belevenis niet en kom genieten van een podium vol jeugd dat een volwassen programma nieuw leven inblaast!

Programma

Peter Tsjaikovski Romeo en Julia, fantasie-ouverture (Viotta Symfonieorkest)
George Gershwin An American in Paris (Amersfoorts Jeugd Orkest)
Gustav Mahler Symfonie nr. 1 (Amersfoorts Jeugd Orkest en Viotta Symfonieorkest o.l.v. Rolf Buijs)

Uitvoerenden

Amersfoorts Jeugd Orkest
Rolf Buijs
dirigent

Viotta Symfonieorkest
René Gulikers
dirigent

Viotta Symfonieorkest
Viotta Symfonieorkest
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring