Pierre-Laurent Aimard (foto Marco Borggreve)

Schubert en Schönberg

Pierre-Laurent Aimard
vr 7 mei 2021 20:15 - 22:00
vr 7 mei 2021
20:15 - 22:00
  • vr 7 mei 2021
    20:15 - 22:00
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Franz Schubert Sonate in G D894
Arnold Schönberg Drie Klavierstücke op. 11
Arnold Schönberg Sechs kleine Klavierstücke op. 19
Arnold Schönberg Fünf Klavierstücke op. 23
Arnold Schönberg Suite für Klavier op. 25
Arnold Schönberg Klavierstücke op. 33 a & b

Uitvoerenden

Pierre-Laurent Aimard piano

Arnold Schönberg als verstokt romanticus

Arnold Schönberg staat te boek als de man die bijna honderd jaar geleden de twaalftoonstechniek uitvond. Voor velen het begin van de moderne muziek. Voor de Oostenrijkse componist was het een logisch vervolg op de late romantiek van Brahms en Mahler. Pierre-Laurent Aimard zet alle pianowerken van Schönberg op een rij en maakt de weg die de componist bewandelde hoorbaar. Hij laat die werken organisch voortkomen uit Schuberts meest serene sonate. Zo hoor je hoe de revolutionaire Schönberg ook altijd een romanticus is gebleven.

Er is een groot pianist voor nodig om het oeuvre voor solopiano van Arnold Schönberg als vanzelfsprekend te laten klinken. Pierre-Laurent Aimard, met recht vaste gast in het Muziekgebouw, is zo’n pianist met een patent op echte eyeopeners. Zijn vertolkingen van onder andere Ligeti’s Études en diens Pianoconcert staan in het geheugen gegrift van de gelukkigen die er bij waren.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.