I Solisti (Koen Broos)

De mooiste blaasmuziek van Mozart en Dvořák

I SOLISTI
zo 14 mrt 2021 15:00 - 16:15
zo 14 mrt 2021
15:00 - 16:15
  • zo 14 mrt 2021
    15:00 - 16:15
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart Serenade nr. 10 ‘Gran Partita’
Antonín Dvořák Serenade voor blazers

Uitvoerenden

I SOLISTI

Nieuw leven ingeblazen in twee serenades

Het Belgische ensemble I SOLISTI neemt de mooiste blaasmuziek mee naar het Muziekgebouw. Met zijn zevendelige Gran Partita laat Mozart eind 18e eeuw alle muziek voor blazersensemble achter zich. Voor twee hobo’s, klarinetten, bassethoorns en fagotten, vier hoorns en een contrabas heeft Mozart een van zijn fraaiste werken geschreven. Als Dvořák de Gran Partita een eeuw later in Wenen hoort, inspireert deze hem tot zijn Serenade voor blazers.

Behalve bij Mozart vindt Dvořák inspiratie bij de volksmuziek van zijn Tsjechische vaderland. Dit is te horen in zijn heerlijke, zonnige serenade. Ensemble I SOLISTI is eerder te gast geweest in het Muziekgebouw met muziek van Kagel, Andriessen en Padding. ‘I SOLISTI transformeerde moeiteloos van bigband naar krakkemikkig blaasorkestje of melancholische fanfare’, schreef NRC, onder de indruk van hun uitvoering van M is for Man, Music, Mozart van Louis Andriessen.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.