Minimalist Dream House Quartet

Don’t fear the light

Minimalist Dream House Quartet
za 17 apr 2021 13:00 - zo 18 apr 2021 03:00
za 17 apr 2021
-
zo 18 apr 2021
Vanaf 13:00
  • za 17 apr 2021
    -
    zo 18 apr 2021
    Vanaf 13:00
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd

Programma

Muziek van onder anderen Thom Yorke, Bryce Dessner en David Chalmin

Uitvoerenden

Katia Labèque piano
Marielle Labèque piano
Bryce Dessner gitaar
David Chalmin gitaar

Hypnotiserende klanken tot diep in de nacht

Een maximale diversiteit aan minimal music biedt deze festivalzaterdag. Zo is de eerste ‘klassieke’ compositie van Radiohead-voorman Thom Yorke te horen. Een ‘gewaagde triomf’, volgens Pitchfork. Yorke creëerde Don’t fear the light voor de vermaarde Franse pianozussen Katia en Marielle Labèque, die het publiek betoveren met hun synergetische spel. Ook klinkt er nieuwe muziek van componist en gitarist Bryce Dessner, bekend van The National en al vaker te gast in het Muziekgebouw, en diens Franse collega David Chalmin. Dessner staat zelf ook op het podium.

Maar er is nog veel meer te ontdekken, zoals klassiekers van minimal-meesters Philip Glass en Steve Reich. Theatermaker Theun Mosk ontwerpt een spannende route door het hele gebouw, waar bezoekers op de onverwachtste plekken op een geestverruimende ervaring kunnen stuiten. In de aanloop naar het Minimal Music Festival zullen steeds meer programmaonderdelen worden bekendgemaakt.

Let op: er worden geen losse concertkaarten voor deze dag verkocht. Er geldt een speciaal dagkaartarief voor vroege kaartkopers, zolang de voorraad strekt.