Salomé (1923)

Charlie Barber

wo 13 maart 2019 / 20:15 tot +/- 21:30 / Grote Zaal

Still uit Salomé (1923)

Salomé (1923)

Still uit Salomé (1923)

Still uit Salomé (1923)

Still uit Salomé (1923)

Visueel feest van extravagante overdaad en decadente verleiding 

In twee schermhoge torens voorziet een percussie-ensemble deze zelden vertoonde avant-gardefilm van livemuziek. Salomé is geïnspireerd op Oscar Wildes (homo-)erotisch geladen versie van het Bijbelverhaal over de stiefdochter van Herodes. Charlie Barbers score plaatst traditionele Arabische percussie – klanken die aan het hof van Herodes bekend moeten zijn geweest – tegen een dramatische achtergrond van in het Latijn en Hebreeuws gezongen psalmen.

De verfilming van Wildes controversiële toneelstuk ontstond uit de samenwerking tussen twee Hollywood-bohemiennes: kunstenaar Natacha Rambova – die haar fabelachtige art direction baseerde op Aubrey Beardsleys befaamde illustraties bij de publicatie van het stuk – en de flamboyante actrice Alla Nazimova. Nazimova hoopte met deze productie de Amerikaanse film naar een hoger artistiek niveau te tillen, maar ging er bijna aan failliet.
 

Programma

Charles Bryant (regie), hoofdrol voor Alla Nazimova. Gebaseerd op een toneelstuk van Oscar Wilde met muziek van Charlie Barber

Uitvoerenden

Percussie ensemble:
Luke Wyeth
James Hulme
Rhys Matthews
Michael Clark

 

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Prijzen

(Prijzen incl. pauzedrankje)

€ 28,50
Normaal
€ 23,00
CJP
€ 23,00
Stadspas
€ 12,50
Early Bird (13-30 jaar)
bestel tickets Zet op mijn wensenlijstje

Partners

Tags

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X