Seizoen 18/19 Kate Moore

De Nederlands-Australische componist, performer en geluidskunstenaar Kate Moore (1979) is in seizoen 18/19 zielsverwant van het Muziekgebouw. Ze is de eerste componist die als zielsverwant een wildcard krijgt van het Muziekgebouw. Voor haar elegante, stuwende en kleurrijke post-minimal music put ze o.a. inspiratie uit de natuur; van vogelzang tot kristalstructuren. Zelf omschrijft ze haar muziek als ‘een stroom van klank’. Ook toont ze zich in haar werk sterk maatschappelijk geëngageerd. In 2017 ontving Moore voor haar werk The Dam de Matthijs Vermeulenprijs, opmerkelijk genoeg als eerste vrouw.

Moore schrijft voor toonaangevende Nederlandse en internationale ensembles. Zoals haar werk Space Junk voor Asko|Schönberg, dat in de Zielsverwantenserie de wereldpremière beleeft. In vijf concerten toont Moore niet alleen de reikwijdte van haar eigen componeren, maar presenteert ze met haar Herz Ensemble óók werk van bewonderde collega’s – zielsverwanten in de tweede graad dus. Zielsverwanten vóór Kate Moore waren Ralph van Raat, Bram van Sambeek, Liza Ferschtman en Joseph Puglia.

Prijs voor complete serie (4 concerten): € 112,00 (Vroegboekkorting inbegrepen)
> Hoe bestel ik een serie?

Seizoen 17/18 Joseph Puglia

Topviolist Joseph Puglia geven wij in seizoen 17/18 een wildcard als zielsverwant van het Muziekgebouw. Puglia (New York 1984) is voor bezoekers van het Muziekgebouw bepaald geen onbekende. Als concertmeester van Asko|Schönberg staat hij hier regelmatig op het podium en bracht zo talloze composities in première.

Concerten in deze serie

U kijkt naar concerten seizoen 18/19. Om alle concerten te zien, vink hierboven ook seizoen 17/18 aan .

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X