Joseph Puglia (foto Martina Simkovicova)

Joseph Puglia (foto Martina Simkovicova)

Topviolist Joseph Puglia geven wij dit seizoen een wildcard als zielsverwant van het Muziekgebouw. Puglia (New York 1984) is voor bezoekers van het Muziekgebouw bepaald geen onbekende. Als concertmeester van Asko|Schönberg staat hij hier regelmatig op het podium en bracht zo talloze composities in première.

Met ons stelde hij een avontuurlijke reeks concerten samen met muziek van Bach tot speciaal voor hem geschreven stukken van Kate Moore, Joey Roukens en Jan van der Putte. Meestercellist Anner Bijlsma vatte het talent van Puglia na afloop van een recital al eens bondig samen: ‘Joey Puglia is the best.’

Joseph Puglia
Puglia studeerde aan de conservatoria van New York en Den Haag en speelde op vele belangrijke internationale podia. Sinds zijn in Nederland lovend ontvangen solodebuut in 2009, is hij hier niet meer weg te denken uit het muziekleven. Puglia is hartstochtelijk pleitbezorger van hedendaagse muziek, óók voor de allerjongsten. Zo verzorgt hij als zielsverwant een kinderconcert in Open je Oren! en betrekt hij kinderen en amateurs bij zijn Berio Project. Eerdere zielsverwanten waren Ralph van Raat, Bram van Sambeek en Liza Ferschtman.

Prijs voor complete serie (6 concerten): € 118,00 (incl. Vroegboekkorting).
> Hoe bestel ik een serie?

Concerten in deze serie (6)

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X