Charlemagne Palestine (foto Stephan Wyckoff)

ROUTE 16 / 17:00 - 20:00

Charlemagne Palestine - The Abysmal Cricket Orchestra - Tammo Hesselink
za 3 jul 2021 17:00 - 20:00
za 3 jul 2021
17:00 - 20:00
  • za 3 jul 2021
    17:00 - 20:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

The Abysmal Cricket Orchestra
Tammo Hesselink
Charlemagne Palestine

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

The Abysmal Cricket Orchestra / Tammo Hesselink 
Ja, dat zijn echte krekels op het podium. Duizenden krekels. Ze zijn aan het werk: samen met een batterij synths spelen ze in The Abysmal Cricket Orchestra van Max Abysmal, de Australische Amsterdammer die met zijn eclectische sets al jaren een vaste waarde is in de elektronische underground. Max’ live impro-project vormt een double-bill met Tammo Hesselink, nog zo’n duizendpoot. Tammo speelt live werk in de stijl van zijn recente Ballet mécanique, een hypnotiserende soundtrack bij de gelijknamige dadaïstische kunstfilm uit 1924. Oftewel: een organisch transformerende trip van scherpe mechanische klanken en gelaagde drumpatronen.

Charlemagne Palestine
De Amerikaan Charlemagne Palestine is een minimal-pionier van het eerste uur, vergelijkbaar met zijn iets oudere generatiegenoten La Monte Young, Terry Riley en Philip Glass. In de jaren 70 improviseerde Palestine dagelijks urenlang op de beiaard van de St. Thomas Church aan Fifth Avenue in New York. Twintig jaar wijdde hij zich uitsluitend aan beeldende kunst. Palestine reist vanuit zijn woonplaats Brussel de wereld rond om zijn beeldschone muziek ten gehore te brengen – vergezeld van een roedel knuffeldieren.

> Lees portret van Charlemange Palestine


Dagprogramma       Festival home