Bnnyhunna (foto Jaane Jain)

Dekmantel aan 't IJ

Alessandro Cortini, Bnnyhunna + Midori Takada
wo 31 jul 2024 19:00 - 23:30
wo 31 jul 2024
19:00 - 23:30

Uitvoerenden

Bnnyhunna
Midori Takada
Alessandro Cortini

Verken de grenzen van muzikale verbeelding

Alessandro Cortini / Grote Zaal
De Italiaanse multi-instrumentalist en componist Alessandro Cortini is een grootheid in de elektronische muziekscene, geroemd om zijn innovatieve gebruik van synthesizers en meeslepende soundscapes. Cortini komt uit Bologna en was een belangrijk lid van de legendarische industriële band Nine Inch Nails. Met zijn soloprojecten als SONOIO en blindoldfreak sloeg hij een geheel eigen weg in. 

Bnnyhunna / Grote Zaal
Benjamin Ankomah is een opkomende Ghanese muzikant en producer die in Amsterdam opgroeide. Al op jonge leeftijd voelde hij de behoefte tot creatieve zelfexpressie en in de kerk leerde hij verschillende instrumenten bespelen. De afgelopen jaren produceerde hij voor en toerde hij met verschillende muzikanten, en in 2021 verscheen dan eindelijk zijn debuutproject SINTHA. Sterk beïnvloed door de warmere klanken van hiphop, R&B, jazz en soul, gooit Bnnyhunna deze in zijn eigen experimentele mixmachine. Zijn multidisciplinaire visie komt vervolgens verder tot uitdrukking in fotografie, film en poëzie.

Midori Takada / Grote Zaal 
Midori Takada, de koningin van de minimalistische muziek, bracht in 1981 het album Through the Looking Glass uit, dat nu een cultklassieker is. Met 72 jaar op de teller blijft ze muziek uitbrengen. Haar carrière van veertig jaar omvat zowel solo-, groeps- als theaterstukken. Met haar virtuoze techniek en gevoel voor ritme tilt ze haar performances boven het muzikale uit. Ze creëert filmische ervaringen die complete ecosystemen oproepen – denk aan kronkelige boomwortels, ondergrondse schimmelnetwerken en de werking van de menselijke psyche.