Boris Acket & Vincent Rang - Home

Boris Acket & Vincent Rang

Home (live a/v)
vr 5 jun 2020 21:43 - 22:43
vr 5 jun 2020
21:43 - 22:43
  • vr 5 jun 2020
    21:43 - 22:43
    Grote Zaal

Programma

Boris Acket & Vincent Rang Home (première)

Uitvoerenden

Boris Acket, Vincent Rang concept & ontwerp
Boris Acket elektronica
Vincent Rang visuals
Jerom Fischer regie
Rob Acket, Stijn Wouters geluid
Dammes Kieft, Ayla Spaans, Youp Kruijsdijk, Rikash Gobardhan camera
Jim Dolman live-stream 

Audiovisuele première van debuutalbum Home 

Multidisciplinair kunstenaar Boris Acket en visueel kunstenaar Vincent Rang presenteren hun audiovisuele debuutalbum Home met een unieke livestream vanuit de Grote Zaal. Speciaal voor deze uitvoering betrekken zij in samenwerking met regisseur Jerom Fischer ook de rest van het gebouw en de omgeving met behulp van bewegende camera’s en microfoons. Het concert is live te volgen via ons Youtube-kanaal.

Het concert begint precies om 21.43 uur, wanneer de zon onder gaat. Terwijl het buiten donkerder wordt, ontsnapt de kijker gaandeweg aan zijn huiskamer, om uiteindelijk te verdwijnen in de mysterieuze wereld van Acket en Rang. De natuurlijke stillevens van Vincent Rang raken steeds meer vervreemd en vormen samen met de melancholische ambient en hypnotiserende elektronica van Acket geleidelijk nieuwe werelden, waarin je telkens iets nieuws kunt horen en zien. De kleurrijke visuals, harmonieën en geluiden benadrukken de subjectieve ervaring van het verstrijken van de tijd.

Het nieuwe ambient-album Home van Acket en Rang komt eind juni uit op het label De Lichting.

Steun het goede doel

De culturele sector, waaronder ook vele musici en makers, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Dit concert is dan ook mede bedoeld om hen een hart onder riem te steken. Op verzoek van alle makers betrokken bij dit concert komen donaties volledig ten goede aan Stichting Nederland Wordt Beter, die opkomt tegen racisme in Nederland. Doneren kan eenvoudig via onderstaande knop of via de website van Stichting Nederland Wordt Beter. Dank alvast namens de makers!

doneer

Dit concert is een productie van Boris Acket en Muziekgebouw aan ’t IJ.

Onderdeel van