Beeld: Sophie Douala

Minimal Music Festival

12 - 16 april 2023

Het Muziekgebouw staat vijf dagen lang in het teken van minimal music in de ruimste zin: van pioniers Steve Reich en Philip Glass én van de makers van nu. Zo viert het Minimal Music Festival 2023 de kracht van herhaling. Herhaling die nooit hetzelfde blijft, die zelf verandert en verandering teweegbrengt. Een lamp op hoop in donkere tijden. 

De nieuwe transformaties van minimal music hoor je in kakelvers werk van componist Maxim Shalygin, drummer Valentina Magaletti en producer Loraine James. En er zijn unieke performances: 100 cymbals van Ryoji Ikeda, een opzwepend Egyptisch zar-ritueel en wonderlijke soundscapes van gitarist Oren Ambarchi.

Bekijk hieronder per dag alle concerten in de Grote Zaal en Bimhuis. In samenwerking met onze partners Subbacultcha en Garage Noord bieden we ook een gratis toegankelijk randprogramma, met allerlei optredens en een festivalcafé.

Programma

App & blokkenschema

Alle concerten, randprogramma, info over de musici en blokkenschema overzichtelijk bij elkaar? Download de Minimal Music Festival-app (Android en Apple)!

Download de app                 Bekijk het blokkenschema

Nieuws en achtergronden

Playlist

Artwork: Sophie Douala