Primair onderwijs

Samen gaan we op avontuur in de muzikale wereld van nu. Van hedendaags tot klassiek, van impro tot gecomponeerd, van elektronisch tot akoestisch. We bieden een divers en uitdagend programma aan, met schoolconcerten in het Muziekgebouw en Bimhuis, SoundLAB-workshops én rondleidingen door het gebouw. 

We combineren de magie van podiumbezoek en het luisteren naar professionele musici met het zelf componeren met unieke innovatieve instrumenten. Schrijf je snel in en kom gauw het plezier in de muziek beleven!

Schoolconcert boeken?
Klik bij desbetreffend concert op de groene knop 'Inschrijven'. Je komt dan terecht in een online-formulier. Geef daarin snel en makkelijk het concert van je keuze aan bij het Muziekgebouw of Bimhuis.

Contact

Groep 1 en 2

Groep 3 en 4

Groep 5 en 6

Groep 7 en 8

SoundLAB workshop

In het SoundLAB speel je op bijzondere instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk. Je gaat in deze workshop zelf experimenteren met klanken, de lol ervaren van het muziek maken en op een creatieve manier nieuwe muziekstukken bedenken. In de SoundLAB workshop staat experimenteren met wonderlijke, unieke instrumenten centraal. Kom je op onderzoek in ons laboratorium? Noten lezen is niet nodig.

Voor wie
: groep 3 t/m 8
Wanneer: datum in overleg
Waar: Muziekgebouw of in overleg op locatie 
Duur: 90 minuten
Lessen: Digitaal lesmateriaal voor voorbereidende les in de klas
Kosten: € 5 per leerling
Muzikale domeinen: spelen, zingen, bewegen, luisteren, presenteren

Aanmelden

Contact

Meer informatie en boeken
Informatie over reserveren, betalen, route & parkeren enz. vindt je op de pagina Veelgestelde vragen schoolconcerten. Staat je vraag hier niet bij, neem dan contact op met de afdeling Educatie. 

Afdeling Educatie Bimhuis & Muziekgebouw
Contactpersoon: Temo Gonzalez
Adres: Piet Heinkade 1 en 3, 1019 BR Amsterdam
T: 020 788 2046
E: educatie@bimhuismuziekgebouw.nl