Zeynab Abib

Bolodjo Plus

Zeynab et son Groupe
di 7 jun 2022 20:30 - 21:45
di 7 jun 2022
20:30 - 21:45
  • di 7 jun 2022
    20:30 - 21:45
    Grote Zaal
    Geweest

Uitvoerenden

Zeynab Abib

Een opwindende, ritmische voorstelling met bolodjo uit Benin

De Beninse zangeres Zeynab Abib houdt met Bolodjo-zang en dans de herinnering levend aan een West-Afrikaanse rituele dansstijl. Haar krachtige, heldere stem wordt begeleid door ritmisch slagwerk.

Zeynab Abib, die een succesvolle carrière heeft als popartiest, en ook optreedt in Mother Nature van associate artist Angélique Kidjo, is tegelijkertijd een ongeëvenaarde Bolodjo-ster.

De ritmes van de traditionele Bolodjo vormen het fundament voor de bewegingen van een spiritueel gezelschap van gemaskerde danseressen, de Guêlêdê. Volgens de traditie vragen de vrouwen de geesten om hun gunsten.

Zeynab Abib zingt met een krachtige, heldere stem in de West-Afrikaanse taal Yoruba over vrede, liefde en solidariteit. In haar optredens vermengt ze traditionele ritmes, zang en dans met elektronische klanken. Zelf noemt ze haar performance dan ook ‘Bolodjo Plus’.

Kidjo: 'Dit is de echte Beninse muziek, de geweldige manier van drummen is uniek voor Benin. We zagen haar live met dit Bolodjo-repertoire in het stadion van Cotonou en het was geweldig!'

Kijk op deze voorstellingspagina voor meer video's en achtergronden.