Josef Špaček (foto Radovan Subin)

Josef Špaček

De uitdaging van Ysaÿe
  • za 10 nov 2018
    20:15 - 22:05
    Grote Zaal
    Pauze 21:00
    Geweest

De 160 jaar geleden geboren Belgische componist en meesterviolist Eugene Ysaÿe vond dat technische elementen geen rol mogen spelen bij een vertolking. Ondertussen schreef hij zes hondsmoeilijke solosonates vol nieuwe speel- en compositietechnieken van de vroege 20e eeuw. Weinig violisten durven deze meesterwerken in één concert te spelen. Een van de grootste viooltalenten van nu, de Tsjechische violist Josef Špaček, gaat voor het Muziekgebouw de uitdaging aan en zorgt voor spektakel, verwondering én ontroering.

Josef Špaček, concertmeester van het Tsjechisch Philharmonisch Orkest, verraste op 19-jarige leeftijd de muziekwereld met een briljante opname van de sonates van Ysaÿe. Prijzen tijdens onder andere de Carl Nielsen International Violin Competition (2008) en de Koningin Elizabethwedstrijd (2012) bevestigden zijn status. Een live uitvoering van de sonates van Ysaÿe door Špaček belooft een zeer verrijkende muzikale ervaring te worden.


 

Programmaboekje

Spektakel, verwondering en ontroering met Ysaÿes sonates

Programma

Eugène Ysaÿe 6 Sonates voor viool solo op. 27

Uitvoerenden

Josef Špaček viool

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring