Der Golem, wie er in die Welt kam (film still)
wo 25 sep 2019 20:15 - 21:45

Der Golem, wie er in die Welt kam (1920)

Olga Pashchenko
25 sep
20:15 - 21:45
  • wo 25 sep 2019
    20:15 - 21:45
    Grote Zaal

Pianiste Olga Pashchenko, internationaal gelauwerd om de verbeeldingskracht van haar spel, begeleidt deze magistrale verfilming van een oud Joods volksverhaal met composities van onder anderen Liszt, Borodin, Grieg, Mendelssohn en Skrjabin. De golem uit de titel is een mensachtig wezen, uit klei tot leven gewekt om de Joodse gemeenschap voor onheil te behoeden.

De film vertelt een universeel verhaal over onderdrukking en verzet, maar ook over het ontketenen van een kracht die aan de controle van zijn maker ontsnapt. Fantasievolle, expressionistische decors verbeelden het middeleeuwse Joodse getto van Praag. Vernuftige animatietechnieken maken de toverkunsten van rabbi Löw tot een waar spektakel. Regisseur Paul Wegener is zelf te zien als de golem.

Met Duitse tussentitels.

Partners:
         

Magistrale verfilming van de Joodse Golem-legende met pianobegeleiding

Programma

Der Golem, wie er in die Welt kam (1920) van Paul Wegener

Met muziek van Franz Liszt, Richard Strauss, Niels Gade, Aleksandr Borodin, Edvard Grieg, Felix Mendelssohn en Aleksandr Skrjabin, samengesteld door Jed Wentz

Uitvoerenden

Olga Pashchenko piano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring