Ronald Brautigam (foto Marco Borggreve)
zo 1 mrt 2020 15:00 - 17:30

Ronald Brautigam

Schuberts laatste drie pianosonates
1 mrt
15:00 - 17:30
  • zo 1 mrt 2020
    15:00 - 17:30
    Grote Zaal

Er is lang op gewacht en veel over gespeculeerd: eindelijk waagt Ronald Brautigam zich in het openbaar aan Schuberts grootste meesterwerken. De Nederlandse pianist speelt Schuberts laatste drie sonates op fortepiano. Reken maar dat deze bekende werken opeens als nieuw zullen klinken. Zoals Bachtrack naar aanleiding van Brautigams Beethoven-opnamen sprak van ‘terug naar de ware Beethoven’ wordt dit ‘terug naar de ware Schubert’.

Sinds Ronald Brautigam de fortepiano – voorloper van de moderne vleugel – ontdekte, heeft hij zich met minutieuze precisie gewijd aan de grote Weense klassieken. Zijn opnamen van Haydn, Mozart en Beethoven groeiden uit tot de internationale standaard. ‘Als ik Ronald Brautigam Beethoven hoor spelen op historische fortepiano’s, denk ik eerlijk gezegd dat het uitvoeren van deze grote componist op een moderne piano een esthetische misdaad is van de eerste orde’, schreef Limelight Magazine. Naar Brautigams Schubert wordt daarom internationaal uitgekeken.

Op zoek naar de ware Schubert

Onderdeel van:
Piano

Programma

Franz Schubert Sonate nr. 19 in c D958
Franz Schubert Sonate nr. 20 in A D959
Franz Schubert Sonate nr. 21 in Bes D960

Uitvoerenden

Ronald Brautigam fortepiano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring