Oceanic

RAZEN + Torus & Malibu + Oceanic + Gigsta + Ibelisse Guardia Ferragutti e.a.

SO&SO – een 12 uur durende livestream i.s.m. Oceanic
vr 5 apr 2019 15:00 - za 6 apr 2019 03:00
vr 5 apr 2019
-
za 6 apr 2019
15:00 - 03:00
 • vr 5 apr 2019
  -
  za 6 apr 2019
  15:00 - 03:00
  Foyerdeck 1
  Geweest

Programma

15.00u Welkom
15.15u Mortaro Grande - Oceanic and Arif Muller
17.00u Stella Chiweshe - interview door Helena Naeff
17.30u Ibelisse Guardia Ferragutti - interview door Helena Naeff
18:00u Minimal Sound Ceremony - begeleid door Daniel and Sjoerd
19.15u RAZEN - concert
20.00u Interactieve installatie ‘Well Tuned Metal & Wood’ - Oceanic
22.00u Interactieve installatie ‘Well Tuned Metal & Wood’ b2b Oceanic
22.30u Torus & Malibu - live 
23.30u Gigsta - dj
02.15u 'We Must Risk the Light' - performance door Ibelisse Guardia Ferragutti

SO&SO is een 12 uur durende livestream die ruimte biedt aan experiment en verdieping. En voor bezoekers een plek voor muzikale ontdekking. Voor de eerste editie is dj en producer Oceanic gevraagd om zijn ‘oceanic feeling’ te laten horen, ofwel: 'where the perception of time has dissolved into ecstatic trance and altered states of consciousness.'

De duur van het programma biedt de kans om méér te laten horen dan alleen muziek. Zo zijn er o.a. gesprekken met Stella Chiweshe en Ibelisse Guardia Ferragutti die ook een performance geeft, een geluidsceremonie en een kunstinstallatie. Daarnaast zijn er live optredens door RAZEN, Torus & Malibu en dj-sets door Gigsta en Oceanic. 

RAZEN (live)

De Vlaamse groep RAZEN exploreert onorthodoxe muzikale drones op half-vergeten instrumenten zoals schalmei, monochord, sarangi, ondes-martenot en draailier. Het resulteert in improvisatie die pre-industriële, spectrale dromen combineert met trance en middeleeuwse mystiek.

Torus & Malibu (live)

Hun mixtape United in flames 2 is een sentimentele trip terwijl je in een warm bad ligt van oude kleverige en nieuw te ontdekken gevoelens. Torus speelt met de context van muziek en tijd, dat wordt bezongen door Malibu (a.k.a. DJ Lostboi). Ze ontmoetten elkaar in 2017 op de Red Bull Music Academy in Tokyo en brachten sinsdien twee mixtapes en een EP samen uit.


Gigsta (dj set)

Resident van Room 4 Resistance en host van de show Fictions op Cashmere Radio. Gigsta is al meer dan 10 jaar actief in verschillende disciplines van muziektheorie en praktijk. Ze schrijft momenteel haar proefschrift over Techno Critisism en al haar overige tijd steekt ze in dansen, draaien en het zoeken naar muziek.

Ibelisse Guardia Ferragutti (performance + gesprek)

We must risk the light is een soloset waarin Ibelisse gebruik maakt van haar verzameling elektronische instrumenten, duikt in oude ceremoniële liederen en speelt met de percussieve rijkdom van stukjes hout. Deze sonische verkenning komt voort uit haar onderzoek naar animisme en sjamanisme, waarbij muzikale patronen zich herhalen, verbinden, verstoren en bezwijken.

Stella Chiweshe (gesprek)
De muziek van de Zimbabwaanse Stella Chiweshe dient als ritueel om contact te maken met de geesteswereld van haar voorouders. Ze treedt in de avond op met haar mbira, een duimpiano van metalen toetsen op een houten klankbord, die in haar vaderland als heilig wordt beschouwd. Helena Naeff gaat met haar in gesprek over de plek die muziek in haar cultuur heeft en hoe zij het contact met haar voorouders maakt.

Oceanic (dj set + installatie)
Voor SO&SO op het Minimal Music Festival maakt Oceanic een interactieve geluidsinstallatie die door het publiek beïnvloed kan worden en draait hij een trance-opwekkende set.


Minimal Sound Ceremony 

Een 60 minuten durende geluidsceremonie met de helende kracht van Tibetaanse klankschalen en stimulerende, rustgevende klanken. Onder het motto ‘relax into the simplicity of Being’ begeleiden Daniel en Sjoerd je in de wereld van geluiden, geuren en positieve vibraties.


SO&SO is een initiatief van Sanne Huijsmans, met hulp van Helena Naeff en Vincent Reinders, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.