Groot Concertkoor Amsterdam
zo 19 jan 2020 15:00 - 16:45

Groot Concertkoor Amsterdam + Het Orkest

Requiem van Fauré
19 jan
15:00 - 16:45
  • zo 19 jan 2020
    15:00 - 16:45
    Pauze 15:35
    Grote Zaal

Het Groot Concertkoor Amsterdam (GCA) begint dit middagconcert met werk van de Franse componiste Juliette Marie Olga Boulanger en de Oostenrijks-Amerikaanse componist Alexander Zemlinsky. Daarna volgt het Requiem van Fauré. Hij componeerde dit prachtige intieme muziekstuk tussen 1887 en 1890 en het is zijn bekendste langere werk.

Fauré zei over zijn requiem: ‘Ik heb het nergens voor gecomponeerd… gewoon voor het plezier, als u me dat toelaat te zeggen!’ Toch zou het overlijden van zijn vader en twee jaar later zijn moeder een aanleiding geweest kunnen zijn. Het werd in meerdere versies uitgevoerd en bovendien gespeeld op zijn eigen begrafenis.

Groot Concertkoor Amsterdam
Het Groot Concertkoor Amsterdam is een van de toonaangevende Amsterdamse amateurkoren, een gemengd koor van zo’n 80 leden, onder leiding van Spaanse dirigent Enrique López-Cortón. Het brengt werken uit zowel barok, romantiek als de moderne tijd. Het Orkest uit Amsterdam verzorgt deze middag de instrumentale begeleiding.

Onderdeel van:
Ook in het Muziekgebouw

Programma

Alexander von Zemlinsky Frühlingsbegräbnis
Lili Boulanger Vieille priére bouddhique
Gabriel Fauré Requiem

Uitvoerenden

Groot Concertkoor Amsterdam
Het Orkest
Enrique López-Cortón
dirigent
Titia van Heyst sopraan
Willem de Vries bariton
 

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring