Zielsverwanten

Componist Kate Moore's universum

De Nederlands-Australische componist, performer en geluidskunstenaar Kate Moore (1979) is in seizoen 18/19 zielsverwant van het Muziekgebouw. Ze is de eerste componist die als zielsverwant een wildcard krijgt van het Muziekgebouw.

Voor haar elegante, stuwende en kleurrijke post-minimal music put ze o.a. inspiratie uit de natuur; van vogelzang tot kristalstructuren. Zelf omschrijft ze haar muziek als ‘een stroom van klank’. Ook toont ze zich in haar werk sterk maatschappelijk geëngageerd. In 2017 ontving Moore voor haar werk The Dam de Matthijs Vermeulenprijs, opmerkelijk genoeg als eerste vrouw.

Moore schrijft voor toonaangevende Nederlandse en internationale ensembles. Zoals haar werk Space Junk voor Asko|Schönberg, dat in de Zielsverwantenserie de wereldpremière beleeft. In vijf concerten toont Moore niet alleen de reikwijdte van haar eigen componeren, maar presenteert ze met haar Herz Ensemble óók werk van bewonderde collega’s – zielsverwanten in de tweede graad dus. Zielsverwanten vóór Kate Moore waren Ralph van Raat, Klas Torstensson, Bram van Sambeek, Liza Ferschtman en Joseph Puglia.

Beluister hier Kate Moore's eigen playlist met vijf composities van haar hand: 

 > Lees meer over Kate Moore in dit miniportret door René van Peer

Alle concerten:

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring