Zielsverwanten

De avontuurlijke inslag van countertenor Maarten Engeltjes

Maarten Engeltjes is een van de beste countertenoren ter wereld. In seizoen 19-20  krijgt hij als Zielsverwant een wildcard van het Muziekgebouw. Met zijn eigen barokensemble PRJCT Amsterdam schudt hij de wereld van de oude muziek op en kijkt hij over de grenzen van het genre.

Zo zingt hij het Bosch Requiem van Calliope Tsoupaki en geeft hij acte de présence in het Pärt Festival. Voeg daarbij een spannende uitvoering van Schuberts Winterreise en een duettenprogramma met wereldster Andreas Scholl en u ziet: Engeltjes’ avontuurlijke inslag en drive passen perfect bij het Muziekgebouw.
Zielsverwant seizoen 18-19: Kate Moore

De Nederlands-Australische componist, performer en geluidskunstenaar Kate Moore (1979) is in seizoen 2018-2019 zielsverwant van het Muziekgebouw. Ze is de eerste componist die als zielsverwant een wildcard krijgt van het Muziekgebouw. Voor haar elegante, stuwende en kleurrijke post-minimal music put ze o.a. inspiratie uit de natuur; van vogelzang tot kristalstructuren. Zelf omschrijft ze haar muziek als ‘een stroom van klank’. Ook toont ze zich in haar werk sterk maatschappelijk geëngageerd. In 2017 ontving Moore voor haar werk The Dam de Matthijs Vermeulenprijs, opmerkelijk genoeg als eerste vrouw.

Moore schrijft voor toonaangevende Nederlandse en internationale ensembles. Zoals haar werk Space Junk voor Asko|Schönberg, dat in de Zielsverwantenserie de wereldpremière beleeft. In vijf concerten toont Moore niet alleen de reikwijdte van haar eigen componeren, maar presenteert ze met haar Herz Ensemble óók werk van bewonderde collega’s – zielsverwanten in de tweede graad dus. Zielsverwanten vóór Kate Moore waren Ralph van Raat, Bram van Sambeek, Liza Ferschtman en Joseph Puglia.


 

 

Alle concerten:

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring