Song Books

Score Collective
vr 3 dec 2021 20:15 - 21:25
vr 3 dec 2021
20:15 - 21:25
  • vr 3 dec 2021
    20:15 - 21:25
    Grote Zaal

Programma

Louis Andriessen Beatles Songs 
Luciano Berio Folk Songs 
John Cage selectie uit Song Books
Bernard Cavanna selectie uit liederen van Schubert
Adam Łukawski Reset, new times again (wereldpremière)

Uitvoerenden

Score Collective
Cora Burggraaf coaching/mise-en-scène
Drummado Wijnhamer dirigent

Sleutelwerken van Berio en Cage

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is dit concert helaas geannuleerd voor publiek. Kaartkopers ontvangen bericht. Het concert wordt zonder publiek uitgevoerd op 3 december om 20.15 uur in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam en live gestreamd.

Bekijk livestream 3 dec/20:15


Score Collective, het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam, neemt het lied onder de loep. Sleutelwerken voor solostem en ensemble van Berio en Cage worden gecombineerd met Louis Andriessens onvergetelijke bewerkingen van vier Beatles-liedjes. Cavanna’s bewerkingen van Schuberts liederen vormen de verbinding met de historie van het lied. Adam Łukawski, compositiestudent van het Conservatorium van Amsterdam geeft zijn kijk op het lied in de 21e eeuw. 

In handen van componisten uit de romantiek als Schubert nam het lied een grote vlucht. Maar in de vorige eeuw verdween het wat uit het zicht. Paste de intimiteit van het liedrepertoire misschien minder bij het concertpodium dan bij de huiskamer van weleer? Score Collective neemt de proef op de som en doet een greep uit liederen die in de 20e eeuw werden geschreven. De werken worden aaneengesmeed tot een liedrecital met groot ensemble, in samenwerking met zangeres Cora Burggraaf, die met de studenten ook werkt aan scenische aspecten.