Greetje Bijma & Oceanic (foto Timo Pisart VPRO)

ROUTE 5 / 22:00 - 1:00

Nik Bärtsch - Greetje Bijma & Oceanic
do 1 jul 2021 22:00 - 01:00
do 1 jul 2021
22:00 - 01:00
  • do 1 jul 2021
    22:00 - 01:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

Nik Bärtsch piano
Greetje Bijma & Oceanic

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

Nik Bärtsch
‘Extase door ascese’ is het intrigerende motto van duivelskunstenaar Nik Bärtsch. Via zelfopgelegde beperkingen vindt de Zwitserse pianist de grootst mogelijke vrijheid. Met zijn gelaagde en emotioneel geladen procesmuziek creëert hij fascinerende akoestische ruimtes. Stap binnen in de universele soundtrack van de metropool.

Greetje Bijma & Oceanic
Stel, je zet stemkunstenaar Greetje Bijma, de grande dame van de Nederlandse improvisatiemuziek, een paar dagen in de studio met elektronicatovenaar Oceanic. Wat je krijgt? Een sprankelende elektronisch-akoestische hybride van pulserende en ongehoorde klanken – half dansvloer, half sprookjesbos en geheel en al onaards. Debuutplaat Swallow a party was een voltreffer. In het Minimal Music Festival brengen Bijma & Oceanic de wereldpremière van Riven, nieuw materiaal gebaseerd op de mythe van onderwereldkoningin Persefone.

Dagprogramma       Festival home