Leaves of green

Rembrandt Frerichs Trio
zo 25 apr 2021 15:00 - 16:00
zo 25 apr 2021
15:00 - 16:00
  • zo 25 apr 2021
    15:00 - 16:00
    Grote Zaal

Programma

Rembrandt Frerichs Binnen zonder kloppen
Rembrandt Frerichs The Moon Stays Bright, when it doesn’t avoid the Night
Rembrandt Frerichs Melodie Antique
Rembrandt Frerichs Spring Bells
Rembrandt Frerichs Fight Song
Rembrandt Frerichs Leaves of Green
Rembrandt Frerichs A wind invisible sweeps us through the world

Uitvoerenden

Rembrandt Frerichs Trio:
Rembrandt Frerichs piano
Tony Overwater contrabas
Vinsent Planjer drums

Avontuurlijke jazz op klassieke leest

Stream terugkijken

Dit concert kun je tot een maand na uitzending terugkijken.

Stream terugkijken


Steun de musici & componisten
De culturele sector, waaronder ook vele musici en componisten, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Deze livestream is dan ook mede bedoeld om hen een hart onder riem te steken, ook financieel. Je bijdrage is van harte welkom. Doneren kan eenvoudig via o.a. iDeal. Dank alvast!

Doneer

Over het concert

Is het jazz? Is het klassiek? Nee, het is het Rembrandt Frerichs Trio, dat al jaren met verve alle genregrenzen aan zijn laars lapt. Deze middag brengt de groep een reeks nieuwe stukken van pianist en componist Frerichs, allemaal losjes gebaseerd op klassieke muziek: avontuurlijke jazz op klassieke leest. Het materiaal vormt de basis van een nieuw album dat het trio afgelopen tijd heeft opgenomen met Jared Sacks, oprichter van het label Channel Classics.

Rembrandt Frerichs stond als tweeëntwintigjarige al op North Sea Jazz. Sinds een aantal jaar speelt hij ook op een fortepiano die speciaal voor hem gebouwd is, een replica van een instrument uit Mozarts tijd. Bassist Tony Overwater excelleert behalve op contrabas ook op de violone (basviool) en drummer Vinsent Planjer bouwde zelf een ‘whisperkit’ met slagwerkinstrumenten uit alle windstreken. Het trio werkt veelvuldig samen met artiesten uit jazz, klassiek en Midden-Oosterse muziek. Onlangs maakten ze de cd Same self, same silence met de Iraanse meestermusicus Hossein Alizadeh.