Tineke Postma (foto Merlijn Doomernik)

Open je Oren met saxofoniste Tineke Postma (8+)

Presentatie: Dieuwertje Blok
zo 9 okt 2022 15:00 - 16:00
zo 9 okt 2022
15:00 - 16:00
  • zo 9 okt 2022
    15:00 - 16:00
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

14.30 uur / Entreehal / Voorprogramma
Junior Jazz College

15.00 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma

16.15 – 17.00 uur / Foyerdeck 1 / InstrumentenLAB

 

Uitvoerenden

Tineke Postma saxofoon
Marc van Roon piano en keyboards
Zack Lober contrabas, elektrische bas
Tristan Renfrow drums, percussie

Dieuwertje Blok presentatie

Ga mee op reis met Tineke en word net als zij verliefd op het geluid van de saxofoon

Voor de Friese saxofonist Tineke Postma draait alles in het leven om muziek. Muziek is inspiratie, muziek brengt geluk! Met haar saxofoon vertelt ze de prachtigste verhalen. Ze reist de wereld rond om met de grootste jazzmusici samen te spelen. Ga mee op reis met Tineke en wordt net als zij verliefd op het geluid van de saxofoon.

Als jong meisje was Tineke al dol op muziek: popmuziek, klassieke muziek maar vooral ook jazz. Haar helden waren levende legendes als Wayne Shorter en Herbie Hancock. Nu is Tineke Postma zelf een grote naam in de jazzwereld en heeft ze zelfs twee keer met Herbie Hancock gespeeld. Ze won belangrijke prijzen als de Edison en de Buma Boy Edgar Award. En met haar eigen bands maakte ze al acht cd’s vol muziek die ze zelf heeft geschreven.

Naprogramma
Mooi hè, al die instrumenten? Wil jij ook wel eens zo’n instrument uitproberen? Dat kan! Kom na afloop van het Open je Oren-concert naar het InstrumentenLAB. Daar liggen de instrumenten die je vandaag ziet en hoort voor jou klaar, en nog meer! Je kunt zelf, samen met docenten van Muziekschool Amsterdam, strijken, tokkelen of blazen. Meedoen is helemaal gratis!