Calefax (foto Merlijn Doomernik)

Excursions & Airports

Calefax
za 27 aug 2022 20:00 - 21:00
za 27 aug 2022
20:00 - 21:00
  • za 27 aug 2022
    20:00 - 21:00
    Excl. pauzedrankje
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / DJ
Henk de DJ

20:00 - 21:00 / concert Calefax
Anoniem/Raaf Hekkema Roemeense suite
Samuel Barber Excursions
Florence Beatrice Price Andante uit Sonate in e
Kinan Azmeh Airports
George Gershwin Rhapsody in Blue (korte versie)

21:00 - 23:00 / DJ
Henk de DJ

Uitvoerenden

Calefax:
Oliver Boekhoorn hobo
Raaf Hekkema saxofoon
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot
Bart de Kater klarinet

Klassiek met een open blik naar de wereld

Westerse klassieke muziek een bastion? Juist niet: uitwisseling met andere muziektradities is van alle tijden. Rietkwintet Calefax zet de schijnwerpers vol op het grensgebied, in een swingend programma met bekende én onbekende composities uit de afgelopen honderd jaar. De legendarische Rhapsody in Blue van George Gershwin is de ultieme kruisbestuiving tussen jazz en klassiek. In andere stukken klinken Amerikaanse spirituals of Arabische muziek door en Raaf Hekkema nam volksmuziek als uitgangspunt voor zijn Roemeense suite.

Ook Samuel Barber liet zich beïnvloeden door jazz en boogiewoogie, evenals Florence Beatrice Price, met haar heel eigen romantisch-impressionistische idioom. Price vergaarde roem in het interbellum als eerste zwarte Amerikaanse componiste van symfonische muziek, maar wordt pas de laatste jaren herontdekt als de grootheid die ze is. De Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh schreef Airports in 2006, geïnspireerd op de problemen als Syrische paspoorthouder om door de beveiliging op een vliegveld te komen.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 15,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 15,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.