Gerbrich Meijer

Gerbrich Meijer

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 16 nov 2023 12:30 - 13:30
do 16 nov 2023
12:30 - 13:30
  • do 16 nov 2023
    12:30 - 13:30
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

Marie Samuelsson Someone Is Learning How to Fly
Francis Poulenc Klarinetsonate
Gijs van der Heijden nieuw werk
Marie Elisabeth von Sachsen-Meiningen Romanze voor klarinet
Leonard Bernstein Klarinetsonate

Uitvoerenden

Gerbrich Meijer klarinet
Michel Xie piano 

Interactieve levensverhalen van componisten

Een recital als een ‘one-womanshow’? Klarinettiste Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met de conventies van het klassieke recital. Werken van onder meer Bernstein, Poulenc en Samuelsen illustreren haar voordracht over muziek en leven en welzijn van de componisten, compleet met beelden en interactie met het publiek. Een alleszins verrassend concert.

Gerbrich Meijer (1997) haalde haar bachelor aan de Royal Danish Academy in Kopenhagen en haar master aan het prestigieuze Colburn Conservatory in Los Angeles. In 2022 won ze de ‘Special Prize’ van de Carl Nielsen International Competition en werd ze genomineerd door het Grachtenfestival. Lesgeven vindt ze belangrijk en dat ze haar verhaal over kan brengen toont ze met dit programma. ‘Haar inventieve programma staat helemaal in het teken van interactie en communicatie met het publiek. Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat!’, stond er in het juryrapport.

Dutch Classical Talent 
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg.

Concert én rondleiding
Volg om 10.45 uur, voorafgaand aan dit lunchconcert, de rondleiding door het Muziekgebouw. Het ticket voor de rondleiding kost €10,- en geeft je gratis toegang tot het concert.

Gerbrich Meijer
Gerbrich Meijer