De Ark van Noach

De Staat der Nederlanden #1
za 7 sep 2019 20:15 - 21:30
za 7 sep 2019
20:15 - 21:30
  • za 7 sep 2019
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal

Programma

Opdrachtwerken van Jan-Peter de Graaff, Jacob ter Veldhuis, Maxim Shalygin, Marijn Simons en Bec Plexus

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra dirigent
Eddy Terstall
script
Cees Geel evangelist; Noach
Yoeri Albrecht, Merlijn Geurts regie
Jacqueline Cramer en Erdal Balci sprekers


Redactie
Yoeri Albrecht
algemeen directeur De Balie
Merlijn Geurts programmamaker De Balie
Maarten van Boven artistiek en algemeen directeur Muziekgebouw aan ’t IJ
Peter Dijkstra chef-dirigent Nederlands Kamerkoor
Tido Visser artistiek en algemeen directeur Nederlands Kamerkoor

De Staat der Nederlanden is een coproductie van Nederlands Kamerkoor, Muziekgebouw aan ‘t IJ en De Balie

 

Een unieke voorstelling met theater, muziek en lezingen over klimaatverandering en consumentisme. Naar een script van Eddy Terstall en acteur Cees Geel in de rol van Noach, muziek van het Nederlands Kamerkoor en lezingen van oud-minister Jacqueline Cramer en columnist Erdal Balci. 

We kopen en vliegen ons een ongeluk, ondanks alarmerende berichten over het klimaat en de rol van ons consumptiegedrag daarin. Voor een land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt: is het tijd een ark te bouwen om ons te redden van de aanstaande apocalyps? Vanavond komt Noach aan het woord. Hij vraagt zich af: wordt zijn zondvloed de onze?

In Eddy Terstalls moderne Ark van Noach-verhaal passeren alle archetypen van het debat over klimaat en consumentisme de revue: de egoïst, de opportunist, de ontkenner, de verlamde, de pragmaticus en de activist. Nederlands Kamerkoor geeft muzikaal commentaar met nieuwe werken van jonge en gevestigde componisten van Nederlandse bodem. Met lezingen van oud-minister Jacqueline Cramer en columnist Erdal Balci.

Hoe klinkt klimaatverandering?

De Balie, het Nederlands Kamerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ geven kunstenaars een stem om de actualiteit tastbaar te maken. Talentvolle componisten, acteurs en filosofen confronteren ons met een Gesammtkunstwerk vol muziek, theater en scherpzinnige lezingen over onze ongebreidelde koopzucht. Een avond over een moderne Noach. Neemt hij opnieuw de taak op zich een ark te bouwen voor een naderende, door onszelf veroorzaakte zondvloed?


             

Uitdagende componisten en geslepen sprekers