Oud & Nieuw

Daverend feest en muzikaal vuurwerk i.s.m. Bimhuis en Asko|Schönberg
di 31 dec 2019 20:30 - wo 1 jan 2020 02:00
di 31 dec 2019
-
wo 1 jan 2020
Vanaf 20:30
  • di 31 dec 2019
    -
    wo 1 jan 2020
    Vanaf 20:30
    Grote Zaal

Programma

20:30 – 23:45 / Grote Zaal

Asko Schönberg
Tijn Wybenga Septet
Loes Haverkort & LOUIS V
Trio Janssen Glerum Janssen

23:45 – 02:00 / Entreehal

Knallend 12-uur moment o.l.v. David Kweksilber
DJ Jan-Bas Bollen
ego portrait (act in de Grote Zaal) 

Uitvoerenden

Asko|Schönberg

Tijn Wybenga & AM.OK:
Tijn Wybenga
composities & keys
Alistair Payne trompet
Kika Sprangers sax
George Dumitriu altviool & gitaar
Pau Sola cello
Alessandro Fongaro bas
Alex Brajkovic drums

Loes Haverkort & LOUIS V:
Loes Haverkort zang
Floris Verbeij zang
Martijn Bosman drums
Ulrich de Jesus gitaar
Thijs Lodewijk basgitaar & synthesizer
Jan van Eerd vibrafoon / percussie

Trio Janssen Glerum Janssen:
Guus Janssen piano
Ernst Glerum bas
Wim Janssen drums

David Kweksilber
ego portrait
DJ Jan-Bas Bollen

Op de laatste avond van het jaar verzorgen het Muziekgebouw en het Bimhuis gezamenlijk een groots eindejaarsprogramma met muzikaal vuurwerk en een daverend feest tot diep in de nacht. Met o.a. Asko|Schönberg, Loes Haverkort & band, Tijn Wybenga en het Trio Janssen Glerum Janssen.

Deze Oud & Nieuw-special staat helemaal in het teken van Circus Kagel, een muziektheaterproductie rondom Variété van Mauricio Kagel. Kagel zelf bestempelde het indertijd als ‘instrumenteel theater’ of preciezer: ‘Konzertspektakel für Artisten und Musiker’. Vanavond in de vorm van een waar circus, compleet met gewaagde acts en vervreemdende circusmuziek op verschillende podia. Met o.a. Asko|Schönberg, Tijn Wybenga, Loes Haverkort en haar band LOUISV, Trio Janssen Glerum Janssen en een DJ met dansbare plaatjes. En natuurlijk bubbels, oliebollen, en een van de beste uitzichten over de stad.

Asko|Schönberg
Ensemble in residence van het Muziekgebouw Asko|Schönberg is het toonaangevende ensemble voor hedendaagse muziek. Met respect voor het 20-eeuwse erfgoed bouwt dit internationaal gewaardeerde ensemble aan het repertoire van de toekomst. Vanavond speelt het Mauricio Kagels Varieté -over falende acts en vervreemdende circusmuziek-, bewerkingen van nummers van Frank Zappa en meer.

Tijn Wybenga & AM.OK septet
Ergens tussen klassiek en jazz, improvisatie en gecomponeerde muziek vind je de jonge componist, bandleider en arrangeur Tijn Wybenga en zijn AM.OK (Amsterdams Modern Orkest). Echte musici van nu - zonder muzikale grenzen en niet in een hokje te plaatsen. Het resultaat: een typisch Amsterdams geluid. 

Van BIMHUIS Productions krijgt Tijn Wybenga de kans om zich te ontwikkelen in een tweejarig traject. Op alle vlakken wordt hij ondersteund bij het ontwikkelen van zijn muzikale taal, zijn artistiek leiderschap en bij het samenstellen van en het componeren voor zijn eigen orkest – AM.OK.

Loes Haverkort & LOUIS V
De zeskoppige industriële indiepop-band van Loes Haverkort en Floris Verbeij heet LOUIS V.  Met aanstekelijke theatrale pop weten ze de luisteraar verleiden en te vervoeren. Door Eric Cortons Cortonville verkozen tot pop/rock-talent van 2014.

Trio Janssen Glerum Janssen
Het Trio Janssen Glerum Janssen benadert sinds 1992 de traditie van het jazz piano trio op geheel eigen wijze. Thema’s, patronen en swing vallen uiteen om zich weer in een volledig nieuw jasje te vertonen. Een foute noot blijkt de goede te zijn in een koorddans van vergissingen die zich even weerbarstig als muzikaal oplossen. Het trio speelde op festivals in Europa, China, Rusland en Canada en maakte twee cd’s op het label Geestgronden onder de titels Lighter en Zwik.

'Janssen does nothing less than reinvent the piano-trio record with “Zwik”. Glerum and Wim Janssen seem completely in tune with the pianist’s cliffhanger choices, so nothing sounds wayward or merely cute. Brilliant!' - Penguin Guide to Jazz

i.s.m. 

Dit concert is ongeplaceerd en betreft zowel zitplaatsen én staanplaatsen

Daverend feest en muzikaal vuurwerk met Oud & Nieuw