Florian Boesch (foto Lukas Beck)

Mahlers Kindertotenlieder

Florian Boesch + Malcolm Martineau
za 13 mrt 2021 20:15 - 22:00
za 13 mrt 2021
20:15 - 22:00
  • za 13 mrt 2021
    20:15 - 22:00
    Geannuleerd

Programma

Gustav Mahler Kindertotenlieder
en andere werken

19.30 uur / Voorprogramma

Uitvoerenden

Florian Boesch bariton
Malcolm Martineau piano

Een concert als een emotionele thriller

Na zijn glorieuze uitvoering van Schuberts Winterreise keert de Oostenrijkse bariton Florian Boesch terug met een andere indringende klassieker: Mahlers Kindertotenlieder. ‘In godsnaam, tart de voorzienigheid niet’, schreef Mahlers vrouw Alma over dit aangrijpende relaas. Tevergeefs. Mahler schreef zijn mooiste liederen en een paar jaar later stierf zijn dochter Maria aan difterie. Boesch grijpt de luisteraar bij de strot en brengt met meesterbegeleider Malcolm Martineau alle hartzeer over die de componist en tekstdichter Rückert er ingestopt hebben. Een concert als een emotionele thriller.

Boesch is zo’n zanger die stilletjes naar de top van de Parnassus van het Lied is geslopen. Zonder grote mediacampagnes behoort hij inmiddels tot de belangrijkste baritons van deze tijd. De serie Grote Zangers kan er prat op gaan dit talent al van meet af aan erkend te hebben. Sinds 2010 is Boesch een vaste gast en door zijn ontspannen onconventionele presentatie een absolute publiekslieveling. ‘This was the best of 150 performances of Winterreise I heard in my life’ vond de recensent van Bachtrack zijn vorige optreden in het Muziekgebouw.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.