NL/ENG


Muziekgebouw aan ’t IJ is een open en gastvrij podium in Amsterdam voor hedendaagse muziek waaronder klassiek, elektronisch, jazz en global. Avontuurlijk programmerend willen we dat zoveel mogelijk mensen zich thuis en welkom voelen in het Muziekgebouw en zich herkennen in de programmering, de bezoekers en de mensen die hier werken.

Muziekgebouw aan ’t IJ is op zoek naar een

Artistiek leider (v/m/x)

36 uur per week

Voortbouwend op ons avontuurlijke programmaprofiel met als kern hedendaagse muziek, is het onze ambitie om het Muziekgebouw nog meer een plek voor vernieuwing van de muziekcultuur te laten zijn: voor publiek, muziek en makers van nu. Met (inter)nationale faam maar vooral van en voor de stad. Waar talent zich kan ontwikkelen en waar ruimte is voor een grote verscheidenheid aan muziek en publiek.

Over de functie
Om deze ambitie vorm te geven zijn we op zoek naar een Artistiek Leider. In deze functie ontwikkel je samen met de leden van de programmaredactie de artistieke visie en strategie van het Muziekgebouw. Je implementeert het artistieke beleid en zet dit om in (meer)jaarplannen en fondsaanvragen. Een belangrijk deel van de concerten en festivals programmeer je zelf. Je bewaakt de kwaliteit en doelstellingen van de programmering van het Muziekgebouw en je realiseert projecten die een nieuw publiek aan het Muziekgebouw binden, ook vanuit stadsdelen die we nu nog minder goed bereiken (zoals Amsterdam Noord, Zuid-Oost en Nieuw-West). Met jouw stevige visie op muziek verbind je het Muziekgebouw met de stad en het internationale netwerk.

Over onze verwachtingen  
•  Je werkt vanuit een uitgesproken creatieve en maatschappelijke visie op hedendaagse en avontuurlijke muziek;
•  Je weet wat het is om te werken binnen een culturele podiuminstelling als eindverantwoordelijk programmeur/artistiek leider;
•  Je hebt een groot hart voor cultuur en spreekt de taal van musici en makers;
•  Je hebt een relevant, genre-overstijgend internationaal en nationaal netwerk;
•  Je zorgt voor een optimale afstemming van de inhoud van onze programmering met oog op het bereiken van een groot en divers publiek;
•  Je combineert een artistiek-inhoudelijke visie met een zakelijke basis;
•  Je hebt uitstekende voeling met de stad Amsterdam in al haar diversiteit;
•  Je bent open, pro-actief, hebt lef en doorzettingsvermogen;
•  Als sterke verbinder weet je zowel intern als extern inspirerende samenwerkingen tot stand te brengen;
•  Met een scherp oog voor diversiteit en inclusie ben jij degene die onze organisatie vanuit dat perspectief versterkt.

Over jouw positie in de organisatie
In deze functie krijg jij als artistiek inspirator alle ruimte om de programmering vorm te geven volgens onze ambities en artistiek profiel. Je legt verantwoording af aan de algemeen directeur. Je bent voorzitter en aanjager van de programmaredactie en bent in die rol verantwoordelijk voor de programmering en het programmeringsbudget. In collegiaal overleg met de algemeen directeur geef je leiding aan de programmeurs. Je maakt deel uit van het management team van het Muziekgebouw.

Over wat wij jou te bieden hebben
•  Een functie met impact waarin je ruimte biedt aan artistieke meerstemmigheid. Jij maakt echt het verschil waarin je het Muziekgebouw duurzaam naar een hoger plan tilt qua muziek, publiek en makers.
•  Een hecht programmateam en betrokken collega’s waar het fijn mee samenwerken is.
•  Werken in het architectonisch prachtige Muziekgebouw aan ’t IJ, met de flexibelste en stilste zaal van Europa.
•  Goede secundaire arbeidsvoorwaarden met flexibele werkdagen, ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden en de ruimte om concerten in huis en erbuiten te bezoeken.
•  Een salaris conform schaal 9 van de CAO Nederlandse Podia. Met een uitstekende pensioenregeling, vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Enthousiast geworden?    
Je kunt solliciteren door je CV met motivatiebrief/video te sturen naar sollicitatie@muziekgebouw.nl

Wil je eerst meer weten, bel of mail dan met Boudewijn Berentsen, algemeen directeur:
boudewijnberentsen@muziekgebouw.nl, 020-7882013.

Het Muziekgebouw hecht waarde aan inclusie en een divers samengesteld personeelsbestand. Door ruimte te bieden aan verschillende talenten en perspectieven bouwen we aan een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, beperking, leeftijd of geaardheid. We zijn benieuwd naar jou, je persoonlijke motivatie en je aanvulling op ons team.