Minimal Music Festival 2021 in de pers

**** NRC
“Het moet gezegd: Tenneys akoestische verkenningen van tijd en ruimte pasten wonderwel bij het coronabestendige concept dat theatermaker Theun Mosk bedacht voor de zevende editie.”

“[In] Structure XI, een stuk dat Adriaansz speciaal voor de gelegenheid bewerkte [lossen] lange aangehouden noten op in een microtonaal vibrerende klankwolk van grote schoonheid. Muziek waar je in wilt verdwijnen.”

**** Volkskrant
“De zintuiglijke ervaring wordt vervolmaakt door de voelbare concentratie van de spelers en dirigent Gregory Charette. Is Mosks missie geslaagd? Van ruimte en tijd was er nul besef, dus: ja.”

Parool
“Zeer fraai zijn ook de installaties van Boris Acket en Touki Delphine op de bovenste verdieping van het Muziekgebouw. Acket tovert met klokklanken, geruis en geknetter, en Delphine doet hetzelfde met een brede wand vol oplichtende relais en lampjes waarin beeld en geluid samenvloeien.”

“Zaterdagavond brengt optredens van de schitterende zingende griot Kaito Winse uit Burkina Faso en van Eric Thielemans, die op zijn enkele snaredrum met aanhoudende roffels klanken weet voort te brengen die zeer sterk lijken op beierende kerkklokken. Buitengewoon fascinerend.”

*** Trouw
“Dat was minimalisme in de beste zin van het woord: een duistere zaal vol muisstille mensen, geconcentreerde musici en pure, onverstoorde klank als doel op zich.”

Minimal Music Festival 2021 in beeld

Foto's: Melle Meivogel