Muziekgebouw aan ’t IJ is een open en gastvrij podium in Amsterdam voor hedendaagse muziek waaronder klassiek, elektronisch, jazz en global. Avontuurlijk programmerend willen we dat zoveel mogelijk mensen zich bij ons thuis en welkom voelen en zich herkennen in de programmering, de bezoekers en de mensen die hier werken. Het is onze ambitie om een plek voor vernieuwing van de muziekcultuur te zijn: voor publiek, muziek en makers van nu. Met (inter)nationale faam maar vooral van en voor de stad. Waar talent zich kan ontwikkelen en waar ruimte is voor meerstemmigheid in muziek en publiek. 

Om ons team kaartverkoop te versterken zijn we op zoek naar twee

Oproepkrachten kaartverkoop

(v/m/x, gemiddeld 10-18 uur per week)

Het kaartverkoopteam van het Muziekgebouw bestaat op dit moment uit 6 mensen van alle leeftijden. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de verkoop van de concertkaarten, maar ook voor de informatieverstrekking aan onze bezoekers. Het contact vindt plaats aan het kassaloket, via de telefoon en e-mail. Op toerbeurt werk je overdag, in de avonden en in de weekenden.

Wat ga je doen?
Nadat jij je beschikbaarheid doorgegeven hebt, word je ingeroosterd en weet je voor een hele maand wanneer je moet werken. Tijdens je dienst beantwoord je e-mails en telefoon, sta je bezoekers te woord, geef je hen informatie over concerten, verkoop je tickets en voer je bestellingen en klantgegevens in in onze database. Daarnaast verzorg je de correcte financiële en administratieve afhandeling van de kaartverkoop. Je draait je dienst meestal samen met een collega zodat jullie elkaar kunnen ondersteunen bij drukte en kunnen overleggen als je een lastige vraag krijgt.

Wie ben jij?
•  Klantgericht en servicegericht;
•  Enthousiast en gedreven om dat extra stapje te zetten om onze bezoekers zo goed mogelijk te helpen;
•  Je werkt nauwkeurig en zorgvuldig en je bent slim met cijfers;
•  Je bent – of wordt snel – handig met ons kaartverkoopsysteem (Eventim Inhouse) en Excel;
•  Je voelt je verantwoordelijk voor een goed lopend kaartverkoopteam. Dat maakt dat je pro-actief en oplossingsgericht bent. Je bent loyaal aan de organisatie en je collega’s en kunt in geval van nood inspringen;
•  Je wilt je voor langere tijd verbinden aan deze baan. 
•  Je redt je prima in het Nederlands en Engels en hebt een goede telefoonstem;
•  Je vindt het prettig om flexibel te werken. Je zult wisselend worden ingeroosterd voor diensten overdag, ’s avonds (tot aanvang concert) en in de weekenden;
•  Om die reden is het handig dat je in of vlakbij Amsterdam woont;
•  Ervaring (met ticketverkoop) in de culturele sector is een pré maar niet noodzakelijk.

Wat bieden wij jou?
•  Een toplocatie om te werken. Het Muziekgebouw is één van de mooiste concertzalen ter wereld, met uitzicht op ’t IJ. 
•  Veel afwisseling in je baan, want elke kassadienst, concert, festival of evenement is weer anders;
•  Flexibele werkdagen maar wel tijdig je rooster;
•  Een goede inwerkperiode met collega’s aan wie je alles kunt vragen;
•  Werken in een hecht team met een informele sfeer;
•  Een jaarcontract op oproepbasis met uitzicht op verlenging. Je salaris is conform de CAO Nederlandse Podia – schaal 4. Bij de start (4.0) is dat bruto € 17 per uur (inclusief 8% vakantiegeld en 9,6% verlofcompensatie). Daarnaast zijn er aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals toegang tot concerten en een eindejaartoeslag.

Sollicitatie
Het Muziekgebouw hecht waarde aan inclusie en een divers samengesteld personeelsbestand. Door ruimte te bieden aan verschillende talenten en perspectieven bouwen we aan een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, beperking, leeftijd of geaardheid. We zijn benieuwd naar jou, je persoonlijke motivatie en je aanvulling op het team.

Past deze functie in jouw leven? Stuur dan je sollicitatie (filmpje of brief, samen met je CV) vóór maandag 20 mei naar sollicitatie@muziekgebouw.nl t.a.v. Carla Groen (HR). Mocht je meer willen weten over de functie neem dan contact op met Uinko Eerenstein, teamcoördinator kaartverkoop via uinko@muziekgebouw.nl.