Expeditie Oosterdok

Oosterdok en Muziekgebouw

Aan de ene kant van het Muziekgebouw ligt het IJ, aan de andere kant het Oosterdok. Het Oosterdok is al eeuwenlang een belangrijke toegangspoort naar stad én wijde wereld. Een plek van ontdekkers. In het Muziekgebouw ontdek je de beste hedendaagse muziek uit binnen en buitenland.


Expeditie Oosterdok

Expeditie Oosterdok is een samenwerking tussen tientallen culturele instellingen en bedrijven aan het water van het Oosterdok. Op muzikaal gebied werkt het Muziekgebouw intensief samen met het Bimhuis, verschillende ensembles en met het Conservatorium van Amsterdam. Maar ook bij andere buren aan het Oosterdok, zoals Mediamatic, de Openbare Bibliotheek, NEMO en het Scheepvaartmuseum, is veel te ontdekken.


Open huis zondag 19 mei
De culturele instellingen waaronder het Muziekgebouw openen op zondag 19 mei hun deuren voor Expeditie Oosterdok. Deze open dag is een ware ontdekkingstoch met activiteiten voor jong en oud. In het Muziekgebouw kun je kijkje nemen in de muzikale werkplaats SoundLAB en zijn er rondleidingen in en om de Grote Zaal. Daarnaast zijn er kinderconcerten uit de serie Kijk Muziek! Bekijk hier het hele programma.

Meer weten?

Zie www.expeditieoosterdok.nl of neem de folder uit het Muziekgebouw mee.