Bilyana

ROUTE 7 / 17:00 - 20:00

Bilyana - Salah Eddine Mesbah & Amsterdams Andalusisch Orkest - Rumi ensemble
vr 2 jul 2021 17:00 - 20:00
vr 2 jul 2021
17:00 - 20:00
  • vr 2 jul 2021
    17:00 - 20:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

Bilyana
Salah Eddine Mesbah (zang) & Amsterdams Andalusisch Orkest
Rumi ensemble

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

Bilyana
Bilyana Grudanska is een maker die voortdurend over grenzen kijkt. Ze studeerde in haar geboorteland Bulgarije en aan het Rotterdamse Codarts klassiek piano. Ze speelt en zingt ook volksmuziek. Bilyana’s verbeelding werkt vaak theatraal. Zo maakte ze in Rotterdam poppenvoorstellingen voor kinderen, om het vuur van de verwondering in hen te doen ontbranden.

Salah Eddine Mesbah & Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest bundelt zijn krachten met de jonge zanger Salah Eddine Mesbah, een aanstormend talent uit het Marokkaanse Tanger. Samen maakten ze onlangs het album Mystic Mirrors: een transcendente cocktail van poëzie en spirituele Andalusische muziek uit de Maghreb.

Rumi Ensemble 
De Perzische dichter en mysticus Rumi was een 13e-eeuwse derwisj en meester van het soefisme. Zijn onvergankelijke verzen inspireren tot op de dag van vandaag. Het vierkoppige Rumi Ensemble zingt de vervoerende poëzie van de meester, begeleid door de Balout Khazraei op Se Tar (Perzische langhalsluit) en zang, Ilyas Nadjafi op Indiaas harmonium en zang, Samim Daud op tabla en Stan Stolk op contrabas. 

Dit programma komt tot stand in samenwerking met Mystic Festival Rotterdam.

Lees het interview met Shervin Nekuee, artistiek leider van Mystic Festival Rotterdam, over Mystic Night in het Minimal Music Festival


Dagprogramma       Festival home