Tripping down mouthpiece lane

David Kweksilber
zo 11 apr 2021 15:00 - 16:00
zo 11 apr 2021
15:00 - 16:00
  • zo 11 apr 2021
    15:00 - 16:00
    Grote Zaal

Programma

Igor Stravinsky Drie stukken
Keyla Orozco Estudio del Pajarillo
Vanessa Lann Stap Verder
Billy Strayhorn Day Dream
Gilius van Bergeijk Pan
Jan-Bas Bollen Satu Rota
Frédéric Chopin Fantaisie - Impromptu
Willem Breuker
Reisefieber

Uitvoerenden

David Kweksilber klarinet, basklarinet, altsaxofoon, baritonsaxofoon, slagwerk

Melancholisch, geëngageerd, virtuoos en knetterend

Stream terugkijken

Dit concert kun je terugkijken bovenaan deze pagina of op YouTube. Start de video niet vanzelf? Klik dan (op de paarse play button) in de foto.

Steun de musici & componisten
De culturele sector, waaronder ook vele musici en componisten, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Deze livestream is dan ook mede bedoeld om hen een hart onder riem te steken, ook financieel. Je bijdrage is van harte welkom. Doneren kan eenvoudig via o.a. iDeal. Dank alvast!

Doneer

Over het concert

Zijn weapons of choice zijn de klarinet en de saxofoon, maar David Kweksilber is zo iemand die ook stoeptegel of rammelaar zou kunnen spelen: alles wat hij doet is meeslepend muzikaal. In dit gevarieerde, knetterende programma beperkt hij zich tot klarinetten, saxen en slagwerk, als het moet allemaal tegelijk. Naast klassiekers van Igor Stravinsky en Frédéric Chopin plaatst Kweksilber vooral veel werk van zijn Nederlandse tijdgenoten. Zoals de grote Willem Breuker, wiens Reisefieber druipt van melancholische ‘Fernweh’.

Stravinsky’s Drie stukken zijn een lijfstuk van Kweksilber: soloklarinet in optima forma. Kweksilber speelt ook vier stukken die voor hem zijn geschreven: de basklarinet schittert in Keyla Orozco’s Estudio del pajarillo (‘vogeltjesetude’) en Gilius van Bergeijks Pan. In andere composities speelt Kweksilber met live of vooraf opgenomen versies van zichzelf: Jan-Bas Bollens Satu Rota draait om een intense groove, Stap verder van Vanessa Lann is een geëngageerd werk over collectiviteit. Het klapstuk is Chopins virtuoze Fantaisie-Impromptu in een arrangement voor vijf saxen en soloklarinet – allemaal vertolkt door Kweksilber.

Dit concert wordt later uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

 

Programma-informatie