Jelmer de Moed (foto Marco Borggreve)

Jelmer de Moed

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 28 okt 2021 12:30 - 13:30
do 28 okt 2021
12:30 - 13:30
  • do 28 okt 2021
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

Pierre Boulez Dialogue de l’ombre double 
Tijn Wybenga Narcissus Fractured Image
Amarante Nat Dyadic Landscape 
Steve Reich New York Counterpoint

Uitvoerenden

Jelmer de Moed klarinet
Boris Peters licht
Matthijs Ruijter geluid

Klarinettist met gedurfd en hypnotiserend programma

Op allerlei manieren gaat klarinettist Jelmer de Moed in dit concertprogramma dialogen aan: met zijn dubbelgangers, zijn spiegelbeeld, zijn eigen schaduw, met de ruimte om hem heen en met zijn innerlijke zielenroerselen. Dat kan alleen als je op een listige manier gebruikmaakt van techniek en de klarinet geen geheimen voor je kent. 

Uitgangspunt voor zijn programma is Dialogue de l’ombre double van Pierre Boulez, oftewel een gesprek tussen dubbelgangers. Het publiek wordt omgeven door de ‘stemmen’ van zeven klarinetten, opgenomen op tape. Ze zoeken contact en contrast met de achtste solist, die live speelt op het podium. Ook de andere werken zijn een subtiel spel van klanken en kleuren, aangevuld met licht- en geluidseffecten. 

De jury van Dutch Classical Talent over Jelmer de Moed: ‘Een geraffineerde performer met een gedurfd en hypnotiserend programma. Een programma dat helemaal inspeelt op de huidige tijd. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.’

Dutch Classical Talent
De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneakpreview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er enkele te noemen.