Thies Roorda en Alessandro Soccorsi (foto Annelies van der Vegt)

One Flute

Thies Roorda + Anna Enquist + Alessandro Soccorsi
vr 1 okt 2021 20:15 - 21:20
vr 1 okt 2021
20:15 - 21:20
  • vr 1 okt 2021
    20:15 - 21:20
    Grote Zaal

Programma

George Antheil Sonate voor fluit en piano
Claude Debussy Syrinx voor fluit solo
Johann Sebastian Bach fragment uit Aria 58 uit de Matthäus Passion
Martijn Padding One Flute voor fluit solo (wereldpremière)
Martijn Padding Huw’s Accra Hop voor piano solo
Louis Andriessen Image de Moreau voor piano solo

Anna Enquist Over de Fluit (gedichten Arcadië, Aus Liebe en Het Dodenschip) 


Uitvoerenden

Thies Roorda fluit
Alessandro Soccorsi piano
Anna Enquist voordracht

Première Martijn Padding met poëzie en pianomuziek

Een nieuwe fluitsolo met een duur van zo’n vijftien minuten. Het klinkt als een ambitieus project. Maar als Martijn Padding het nieuwe werk schrijft en fluitist Thies Roorda het speelt, wordt het een ander verhaal; dan is het opeens een niet te missen gebeurtenis.

Daarom kondigt het Muziekgebouw met trots de première aan van One Flute van Martijn Padding. Het werk wordt omringd door speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedichten van Anna Enquist, meer fluitsolo’s en bijpassende pianomuziek. Een uniek concert om later van te zeggen: ik was er bij.

Bij fluitisten en fluitliefhebbers behoeft Thies Roorda geen introductie meer. Decennialang was hij de eerste fluitist van het Radio Filharmonisch Orkest en wist hij grote internationale componisten als Isang Yun en Jean Françaix te inspireren om werk voor hem te schrijven. Bovendien leidde hij als hoofdvakdocent vele inmiddels internationaal succesvolle fluitisten op. Samen met zijn collega en vriend, pianist Alessandro Soccorsi nam hij in 2019 de cd Flute Music from the Harlequin Years op. Ook Anna Enquist is als dichter en schrijver een begrip. Haar liefde voor de muziek spreekt uit vele boeken en gedichten. Met zijn drieën bieden zij een indringende synthese van tekst en muziek.