Karski Quartet (foto Juri Hiensch)

Mendelssohn en Laks

Karski Quartet
zo 7 aug 2022 20:00 - 21:00
zo 7 aug 2022
20:00 - 21:00
  • zo 7 aug 2022
    20:00 - 21:00
    Excl. pauzedrankje
    4'33 terras

Programma

18.00 - 20.00 / DJ
Brendan Jan Walsh

20:00 - 21:00 / concert Karski Quartet

Felix Mendelssohn Bartholdy Strijkkwartet nr. 2 
Simon Laks Strijkkwartet nr. 3
Traditional Waltzing Matilda (arr. Stephan Koncz)

21.00 - 23.00 / DJ
Brendan Jan Walsh

Uitvoerenden

Karski Quartet:
Kaja Nowak viool
Natalia Kotarba viool
Diede Verpoest altviool
Julia Kotarba cello

Gepassioneerd kwartetspel

Het jonge Karski Quartet – drie Poolse vrouwen en een Belgische altviolist die samen vanuit Brussel opereren – ontleent zijn naam aan de Poolse verzetsstrijder Jan Karski. Karski heeft geen muzikale verdiensten, maar hij leverde een grote bijdrage aan het verzet tegen de nazi’s en de Jodenvervolging in zijn vaderland. ‘Wij leven voor ons kwartet’, legt eerste violiste Kaja Nowak uit, ‘maar muziek staat nooit buiten de ‘gewone’ werkelijkheid.’ In rap tempo bouwt het kwartet internationaal aan een klinkende reputatie met gepassioneerde vertolkingen en ‘ongelooflijk collectief meesterschap’ (Resmusica).

Componist Simon Laks trok vanuit Polen naar Parijs, werd daar door de Duitse bezetters gearresteerd, maar overleefde Auschwitz. Na de oorlog vond hij geen aansluiting bij de jonge avant-garde en componeerde hij weinig meer. Ook zijn vitale neoklassieke Derde strijkkwartet werd vergeten. Mendelssohn componeerde zijn Tweede strijkkwartet in 1827, het jaar waarin Beethoven stierf en vervolgens voortleefde in het werk van de achttienjarige Mendelssohn.

Let op: in afwijking van de andere concerten in de serie Terrasconcerten vindt dit concert op een zondag plaats.

i.s.m.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 15,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 15,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.